Kindercoach & Tienercoach

In mijn gezinspraktijk begeleid en inspireer ik kinderen, tieners en hun ouders om te ontdekken en te ervaren wie ze zijn, wat hen helpt en hoe ze zorgelozer, blijer en krachtiger in hun schoenen kunnen staan. 

In mijn praktijk zijn alle kinderen/tieners welkom en in de afgelopen tien jaar zijn dit de meest voorkomende ontwikkelingsvragen: 

  • hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid
  • gebrek aan zelfvertrouwen of lichaamsbesef
  • vol hoofd, piekeren en slecht slapen
  • angstige, zorgelijke kinderen 
  • kinderen met geboortetrauma
  • problemen/trauma gerelateerd aan ziekte, verlies en rouw

Mijn manier van coachen is lichaamsgericht, creatief en holistisch. Ik ga er altijd van uit dat een kind/tiener meer is dan alleen zijn gedachten, gevoelens en lichamelijke voorkomen. Een kind heeft zijn eigen wijsheid en kracht en als kindercoach help ik hen dit te leren zien. Door aan te sluiten op de unieke kwaliteiten, achtergrond en behoeften van het kind, ontstaat er vanzelf een heilzame grond voor groei en bloei. 

Daarbij werk ik niet vanuit een bepaalde methode, maar gebruik ik gesprek, spel, beweging, creativiteit, verhalen, visualisaties, natuurlijke spelmaterialen zoals klei, bijenwas en dingen uit de natuur. Ook kunnen we de tuin in, bij de vijver even praten en van planten leren hoe zij groeien... 

Daarbij is het kind/tiener helemaal welkom met alles wat er is: alle twijfels, frustraties en dingen waar het last van heeft. Samen ontdekken we wat ze weer in hun kracht zet en hoe ze dit zelfstandig verder kunnen inzetten in hun leven, waarbij de coaching therapeutisch kan werken, vooral door de inzet van diepe ontspanningsmethodieken.

Het doel is altijd hetzelfde: dat van het kind! Wat wil het kind graag, waar verlangt de tiener naar? 

Daar gaan we mee aan de slag, zodat je, aan het einde van het traject de wereld kan geven waar het op zit te wachten: op jou hele, mooie zelf! 

Wij hebben 6 mogelijkheden gevonden

Kindercoaching

Als kinderen een tijdje niet lekker in hun vel zitten, om welke reden dan ook, is het fijn als iemand met je mee kan kijken en de verbinding aan kan gaan met de kracht en kwaliteiten van het kind. Iemand met professionele ogen, warmte, kennis en vooral begrip en acceptatie. Iemand die op een oplossingsgerichte manier met jouw kind aan de slag kan om het weer in zijn kracht te zetten. 

Oudercoaching

Het kan je zelfvertrouwen en levensgeluk danig ondermijnen als het met je kind 'niet goed gaat'. Want als ouder(s) wil je eigenlijk maar een ding: dat je kind een zekere mate van geluk ervaart, zichzelf op een positieve manier ontwikkelt en in het leven staat. Uit eigen ervaring weet ik hoe zwaar dat kan zijn. Daarom ben ik extra gemotiveerd om jou als ouder weer in je kracht te zetten en inzichten te laten opdoen, zodat je vreugdevoller, zorgelozer en vanuit jouw unieke 'ik' je ouderschap te vervullen.  

Tienercoaching

Als tiener ervaar je de wereld opeens heel anders dan toen je nog een kind was. Door groepsdruk en prestatiedruk, maar ook door veranderingen in je lichaam en in je familie bijv, kun je in de problemen komen: faalangst, concentratieproblemen, eenzaamheid, slechter slapen of fysieke klachten waar geen 'oorzaak' voor is bijvoorbeeld. Dit zijn allemaal dingen waar je mee kunt leren 'dealen', waar je van groeit. Dat is mijn werk als tienercoach: jouw talent, eigenheid en kracht naar boven halen, zodat jij je leven weer vol energie kunt leiden.  

I Rest Yoga Nidra

I Rest-Yoga Nidra is een combinatie van coaching en I Rest - Yoga Nidra. Het is een vorm van begeleiding waarbij je als volwassene of tiener ontdekt hoe je via de diepe ontspanningstechnieken van I Rest jezelf kan helpen tot rust te komen, beter te slapen, meer zelfvertrouwen en energie te krijgen. 

Kind in Evenwicht: KIE coaching

Bij KIE coaching gaan we lichaamgericht aan het werk om gedragsmatige of emotionele problemen in kaart te brengen en te verhelpen. Het is een integrale aanpak waarbij je met hulp van spiertesten, gesprek en (yoga)bewegingsoefeningen je lichaam, emoties en gedrag weer in balans brengt. 

Helend Verhaal voor kinderen

Een 'helend verhaal' is voor een kind geschreven uniek verhaal voor een specifiek probleem, zoals angsten, onzekerheid of bedplassen bijvoorbeeld. Dit is een vorm van therapie die is ontwikkeld vanuit de NLP (neuro linguistisch programmeren) en vanuit creatieve psychotherapie. In het engels ook wel 'therapeutic storytelling' genoemd. 

Zoeken

Filter op dag:

Adres

  • Centrum De Kleine Oase is onderdeel van De Open Plek BV. Kamer van Koophandel: 54100011 +31(0)6 202 580 08 info@centrumdekleineoase.nl
Adonia beroepsorganisatie

Recent nieuws

Nieuwsbrief

Wil je Inspiratie- en DoePost ontvangen? Meld je dan hier aan.

253