Een 'helend verhaal' is voor een kind geschreven uniek verhaal voor een specifiek probleem, zoals angsten, onzekerheid of bedplassen bijvoorbeeld. Dit is een vorm van therapie die is ontwikkeld vanuit de NLP (neuro linguistisch programmeren) en vanuit creatieve psychotherapie. In het engels ook wel 'therapeutic storytelling' genoemd. 

Een verhaal (of verhalen), helpt het kind zijn problemen onder ogen te zien en er een plek aan te geven. Omdat kinderen nog heel erg in hun verbeelding leven, kan een verhaal ze enorm helpen bepaalde ervaringen of angsten te verwerken op een speelse, laangdrempelige manier. Dat komt doordat een verhaal voorbij de 'logica' gaat van onze Neo Cortex (ons logisch denkende brein) en direct in ons onderbewuste brein (onze nog niet gevoelde gevoelens) aan het werk gaat. Spelenderwijs kunnen zo problemen worden opgelost, omdat het kind dit niet als 'therapie' ervaart, maar naar een bijzonder verhaal luistert, dat speciaal voor hem of haar is geschreven. 

Hoe gaan we te werk?

Er volgen eerst een of meerdere gesprekken met de ouder(s) en daarbij ontmoet ik het kind, samen spelend met de materialen in de praktijk. Dit geeft meestal voldoende informatie voor het maken van het verhaal. Dit maak ik zelf, eventueel met illustraties voor het kind. Het komt in een soort 'miniboekje' dat speciaal voor dit kind wordt gemaakt. Daarna is het aan de ouders om het verhaal voor te lezen, meerdere keren, over een langere periode en de gedragingen en reacties bij te houden in een korte samenvatting. Na een periode van ongeveer een maand, of eerder als daar behoefte aan is, bespreken we hoe het gaat met je kind en kijken we in hoeverre er nog iets nodig is.

Bel of mail me gerust als je vrijblijvend meer informatie hierover wilt, dan kijken we samen wat passend kan zijn voor jullie.

Informatie

Nijkerk -
Wendy Traa

Tarief:

Intakegesprek: 

50 euro incl BTW per uur

Helend Verhaal met illustraties:

150,00- euro