I Rest-Yoga Nidra is een combinatie van coaching en I Rest - Yoga Nidra. Het is een vorm van begeleiding waarbij je als volwassene of tiener ontdekt hoe je via de diepe ontspanningstechnieken van I Rest jezelf kan helpen tot rust te komen, beter te slapen, meer zelfvertrouwen en energie te krijgen. 

Deze vorm van begeleiding is heel geschikt als je minder wilt 'praten' en juist meer wilt leren voelen, in contact wilt komen met jezelf. Dit kan bijvorobeeld behulpzaam en helend zijn als je in een burnout zit of onder grote druk staat, door rouw en verlies of andere dagelijkse stress en zorgen.

Daarnaast ontdek en bouw je aan een innerlijke 'bron' waaruit je altijd kunt tappen. Je kunt je dit voorstellen als een 'doosje' vol goede herinneringen, positieve gevoelens en innerlijke beelden die je energie en kracht geven. Je leert hoe je die systematisch kunt inzetten in tijden van 'nood'.

Door de ontspanningstechnieken zul je onopgemerkt oude manieren van doen, oude ervaringen en verdriet oplossen en er nieuwe voor in de plaats zetten.

Hoe ziet een I Rest Coaching-sessie eruit?

Na een eerste contact en gesprek doen we een fysieke opwarming om daarna makkelijker te kunnen ontspannen. Dat doen we met yoga-oefeningen gecombineerd met adem. Daarna lig je warm toegestopt op een dikke mat, met kussens waar nodig. Ik begeleid dan de ontspanning verder met instructies. Dat is het grootste deel van de sessie. Daarna is er tijd om na te praten en te reflecteren. In totaal zijn we ongeveer een uur bezig.

Werkwijze:

1. Na een telefonisch eerste contact, plannen we een intakegesprek in

2. Tijdens het intake-gesprek krijgen we helder welke doelen je hebt, waar je aan wilt werken en wat je wilt ontwikkelen voor jezelf

3. Hierna plannen we een aantal momenten in waarop je met mij de I Rest- methodiek krijgt aangereikt en we in gesprek gaan. Dit gaat altijd in overleg: soms is er meer behoefte aan gesprek, de andere keer aan 'alleen maar ontspannen'. 

4. Soms krijg je oefeningen mee naar huis, soms op CD of MP3, die je thuis kunt afluisteren.

4. We beeïndigen de I Rest Coaching op het moment dat je weer voldoende zelf in staat bent om de ontspanning en energie te vinden die je nodig hebt en je zelf hebt ontdekt hoe je dit blijvend kunt inzetten. 

Informatie

Nijkerk -
Wendy Traa

Tarief:

Sessie van een uur: 65 euro incl BTW