Als tiener ervaar je de wereld opeens heel anders dan toen je nog een kind was. Door groepsdruk en prestatiedruk, maar ook door veranderingen in je lichaam en in je familie bijv, kun je in de problemen komen: faalangst, concentratieproblemen, eenzaamheid, slechter slapen of fysieke klachten waar geen 'oorzaak' voor is bijvoorbeeld. Dit zijn allemaal dingen waar je mee kunt leren 'dealen', waar je van groeit. Dat is mijn werk als tienercoach: jouw talent, eigenheid en kracht naar boven halen, zodat jij je leven weer vol energie kunt leiden.  

Als je een tijd niet zo goed in je vel zit, ben je eigenlijk iets aan het 'leren'. Iets over jezelf in deze belangrijke periode in je leven. Soms kun je als tiener het gevoel dat je er 'alleen' voor staan, omdat ook de relatie met je ouders verandert.  

Als tienercoach kijk ik samen met jou naar jouw talent, eigenheid en kracht. Zodat je je eigen weg leert te gaan. Ik ben vrij ervaren in het doorzien van de kern van het probleem waar je als tiener mee kunt worstelen. Soms is dat eenvoudig op te lossen, soms is er meer tijd voor nodig.

Belangrijk is dat jij en je ouders hierin samen op trekken, zodat er snel en vanuit verbinding een positieve verandering kan ontstaan. Als dat niet mogelijk is, dan kijken we naar andere vertrouwenspersonen die jou kunnen helpen je groei in vaardigheden en zelfbeeld te verankeren. 

Zorg als ouder over je tiener:
Als je zorgen hebt over je tiener, of je zoekt zelf hulp, aarzel dan niet om even contact op te nemen. Bij tieners gaan de ontwikkelingen zo snel, en is de invloed van de omgeving zo groot, dat de tiener meestal gebaat is bij snelle en adequate hulp. Samen kunnen we dan kijken hoe je weer verder kunt en hoe ik daarin misschien kan bijdragen. Een eerste kennismaking via de telefoon of mail is dus geheel vrijblijvend. 

Ervaring van een moeder:

"Onze dochter (14) kwam bij Wendy met klacht dat ze het allemaal niet zo leuk meer vond. Ze was somber en heel moe. Bij Wendy kon ze haar verhaal kwijt en kreeg ze duidelijker beeld van de problemen in haar hoofd. Wendy hielp haar oplossingen te bedenken die ze zelf makkelijk kon toepassen. Ook wij ouders kregen opdrachten en tips hoe we haar thuis het beste konden ondersteunen. Via Wendy kwamen we er achter dat een groot deel van haar somber voelen kon komen door het gebruik van de anticonceptie pil. Ze is hier gelijk mee gestopt en op advies van Wendy zijn we naar een homeopaat gegaan voor extra ondersteuning. De combinatie van de gesprekken met Wendy en de behandeling van de Homeopaat maken dat onze dochter na een paar weken al opknapte en nu weer een heerlijke vrolijke puber is."

Informatie

Nijkerk -
Wendy Traa

Tarief:

Sessie van een uur: 75 euro  incl 21% BTW