Tieners kunnen de overgang van de basisschool naar de middelbare school erg lastig vinden. Het is een periode waarin er veel gebeurt: in hun lichaam (hormonen) en hun ontwikkelende brein zorgen voor innerlijke onrust en de uiterlijke veranderingen in school, vrienden en uiterlijk doen dat ook. Dat kan leiden tot veel gepieker, slecht slapen of andere stress-klachten. Mindfulness kan hen daarbij helpen. Deze training is speciaal ontwikkeld voor deze doelgroep door Eline Snel.

De mindfulnesstraining leert tieners om te gaan met hun innerlijke belevingswereld (gedachten, gevoelens, sensaties in hun lichaam), zodat ze er minder door worden bepaald en ze zich blijer, zelfverzekerder en krachtiger voelen. Ook leren ze om te gaan met de verwachtingen van de buitenwereld. Die kunnen botsen en hoe vind je dan rust en kun je keuzes maken? Hoe voel je je zo stevig als een berg, ook als het om je heen onweert en bliksemt?

De training duurt 8 weken en vindt plaats in kleine groepen, zodat persoonlijke aandacht en zorg gewaarborgd is. Tieners en ouders krijgen een persoonlijke intake en er is een nagesprek om terug te kijken en te evalueren.


Onderdelen van de training zijn: omgaan met gevoelens, piekergedachten, je eigen talenten ontdekken en leren inzetten, leren luisteren en geduld opbrengen voor jezelf en anderen, rust vinden in jezelf in tijden van onrust. 

Kosten en aanmelding:

De training kost 280,00 per kind en ouder. Dat is inclusief:

- alle 8 lessen van 1 1/4 uur door gecerfiiceerd docent en kindercoach Wendy Traa

- een persoonlijk kennismakingsgesprek (kind, ouder en docent) van 1 uur (waarbij we kennismaken en helder krijgen waar het kind in wil groeien)

-  een persoonlijk evaluatiegesprek met kind en ouder van ongeveer een half uur

-  alle materialen: werkboekje, armbandje, kikkertje, stickervellen

-  twee ouderavonden van 1,5 uur waarin je volop informatie en oefening krijgt in mindfulness, zodat je je kind thuis fijn kunt begeleiden.

- het boek 'Stilzitten als een kikker' voor de ouders, met achtergrond, oefeningen en tips

- twee (of meer) extra contactmomenten met ouders indien nodig over het welbevinden en voortgang van het kind

Heb je vragen of wil je je kind aanmelden? Neem dan gerust contact met mij op: wendy@centrumdekleineoase.nl of 06-20258008

Info over Eline Snel:  heeft meerdere boeken geschreven over mindfulness in opvoeding: 'Stilzitten als een kikker' &  'Ruimte geven en dichtbij zijn'. Haar training wordt inmiddels in verschillende landen over de hele wereld gegeven door de Aandacht Werkt-trainers. 

Mocht je meer informatie willen over deze training en ontdekken of het voor jou/ jouw tiener geschikt is? Aarzel dan niet om mij een mailtje te sturen, dan kunnen we een vrijblijvende belafspraak maken. 

Informatie

Nijkerk -
Wendy Traa

Start: najaar 2021 bij voldoende aanmeldingen

Kosten: 280,00 euro

Dit is inclusief:

-