In een sfeervolle, veilige ruimte ontdekt je kind spelenderwijs hoe het tot rust kan komen bij zichzelf, hoe het om kan gaan met stress en steviger en blijer in de wereld kan staan. Kinderyoga is leuk en belangrijk tegelijk! En natuurlijk stappen we ook op de Wobbel!

Een les bestaat uit een speelse opwarming, waarna we op avontuur gaan aan de hand van een thema met oefeningen, liedjes, samenwerking, onderlinge kindermassage en een ontspannen droomreis aan het einde van de les. Ik maak ook gebruik van hulpmaterialen zoals het populaire Wobbelboard, ballen, linten en ander spelmateriaal. Bij de droomreis krijgt elk kind een korte voetmassage (als het dat wil) en maak ik gebruik van essentiële olie om mee te ontspannen bij de droomreis!

Ontladen van stress

Voor veel kinderen is het een hele klus om alles wat ze meemaken te verwerken in een lichaam dat in de groei is en waar veel van wordt gevraagd. Op school ervaren kinderen vaak al een (grote) druk om te presteren en de constante aanvoer van afleiding en prikkels (iPad, TV, digigbord) zorgt ervoor dat het kind snel(ler) overprikkeld is. 
Schijnbaar onverklaarbare klachten als buikpijn, spanning, faalangst en hoofdpijn kunnen door kinderyoga verlicht of opgelost worden. 

Persoonlijke aandacht

Kinderen werken onbewust aan een positiever zelfbeeld en ervaren hun eigen lichaam als basis om je ‘fijn’ in te voelen. Daarom geef ik de lessen in kleine groepen van maximaal 10 kinderen,  zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. De groep deel ik zoveel mogelijk in op leeftijd. Zodra de groep te groot wordt, splits ik die op waar het kan, zodat de persoonlijke aandacht is gewaarborgd. 

Bijzonder…: een les vol verhalen

Elke les heeft een eigen thema die aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. Ik gebruik graag verhalen, van mezelf of van anderen. Zo zijn ‘Bang Mannetje’, ‘Kleine Kangaroe’ of de verhalen van Kikker en Pad hele fijne verhalen om dingen mee te ervaren en te doen.

Ook gebruik ik mijn eigen verhalen: Vlinder & Slak, het Lieve Woorden Doosje en de verhalen die ik speciaal schrijf voor de lessen zelf. 
De 'Vlinder & Slak’ lessen zijn bijvoorbeeld gebaseerd op het prentenboek ‘Vlinder & Slak’.  Eigenlijk gaat het boek over veel dingen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van kinderen: jezelf mogen zijn, of je nu ‘druk’ bent of juist wat rustiger en introverter. Het gaat ook over ‘naar binnen’ keren en tot rust komen bij jezelf aan de ene kant, en het ‘naar buiten’ gaan, wat we meestal doen. Actief zijn. Het is belangrijk om als kind al te leren dat er ook zoiets is als ‘evenwicht’: letterlijk en figuurlijk. Voel je je moe en overprikkeld? Neem dan rust en doe iets wat je helpt je beter te voelen… Voel je je juist sloom en komt er niets van terecht? Ga dan je neus achterna als een Vlinder. 

Heb je vragen of wil je je kind aanmelden voor een proefles? Zie de link hieronder. Welkom!

Lestijden en informatie: op dit moment worden er geen wekelijkse Kinderyogalessen verzorgd tot de start van het nieuwe schooljaar. 


Voor:        Kinderen tussen de 4-9/10 jaar 

Data:        Maandagmiddag tussen 16.00 en 17.00 vanaf 28 september t/m 12  juli, muv de schoolvakanties. We gaan vanaf maart buiten leskrijgen, omdat het binnen nog steeds niet kan ivm de Covid beperkingen. Zodra het kan, gaan we weer naar binnen.

Kosten:     Je kunt een halfjaar- of seizoensabonnement aanschaffen, zie de webwinkel!
Locatie:    Sfeervol en kleinschalig: de praktijk van De Kleine Oase in het centrum van Nijkerk. Met een ruime keuken voor ouders (en zusjes/broertjes) om te wachten. Thee en water staan klaar!

Informatie

Nijkerk -
Wendy Traa
 DagenMaandag

'Mijn dochter groeit enorm in haar zelfvertrouwen. Ze durft nu bij vriendinnetjes te spelen en staat weer lachend op de foto's!"

'Mijn zoon slaapt nu makkelijker in en is door de week heen gewoon rustiger geworden door de kinderyoga, heel fijn!'

'Ik merk dat mijn dochter meer ontspannen is en vaker haar 'momentje' pakt thuis. Dan speelt ze op haar eigen kamer of gaat zelfs een yoga-oefening doen!'

'Je zet een hele wereld neer met je verhalen, oefeningen en liedjes. Het is zo leuk!'