Wobbel-Yoga is een enorme hit in de randstad en dat is niet voor niets: het is een nieuwe, nog speelsere vorm van kinderyoga die kinderen helpt te ontladen, hun balans te vinden en zich te concentreren.

Wobbelyoga Atelier les is een combinatie van WobbelYoga-oefeningen, mindfulness EN uitgebreide aandacht voor de kunstzinnige en creatieve vorming van het kind, waarbij het spelenderwijs leert zichzelf te kennen (emoties, gedachten, behoeften, talenten)  en te reguleren. De les wordt gegeven door een therapeutisch Kinderyogadocent, kindercoach en gecerfitifeerd mindfulnesstrainer Wendy Traa.

Wobbels zijn prachtige houten planken met een gebogen vorm. Deze vorm zorgt ervoor dat kinderen ritmisch kunnen bewegen en er allerlei 'kunstjes' op kunnen uitvoeren, kunstjes die je ook nog eens helpen bij je evenwicht en ontspanning. Door het schommelen komt het zenuwstelsel extra snel tot rust en wordt de samenwerking tussen de linker- en hersenhelft gestimuleerd. 

Tijdens een Wobbel Yoga les gaan we op avontuur aan de hand van een thema, op en met de Wobbel. Na een opwarming doen we oefeningen (vaak) begeleid door muziek, liedjes en een verhaal. Tot slot gaan we op droomreis (aangevuld met een korte voetmassage en met gebruik van essentiële olie als de kinderen dit fijn vinden).

Daarna is het rijm tijd voor het Atelier: een creatieve opdracht aansluitend bij het thema! Dat kan zijn met vilt, kaarsen of andere liefst natuurlijk en duurzaam materiaal.

Lesinformatie:

Voor:     kinderen tussen de 4-10 jaar 
Locatie:  Nijkerk, centrum,  in de praktijk De Kleine Oase

Data:     Woensdagmiddagen tussen 15.00-16.15 wanneer het weer mag ivm de Covid-  beperkingen binnen of buiten bij mooi weer in de tuin op: 10 maart,  7 april, 12 mei, 16 juni en 7 juli

 

Informatie

Nijkerk -
Wendy Traa
 DagenWoensdag

'Mijn dochter vindt het wobbelen echt geweldig. Dan zegt ze: 'dat geeft zo'n lekker gevoel!'