I Rest- Yoga Nidra Groepsles Volwassenen

Een I Rest- Yoga Nidra-les is een kado voor mensen die echt diep willen ontspannen op een prettige, toegankelijke manier. I Rest Yoga Nidra is een eenvoudige en wetenschappelijke gefundeerde wijze om je lichaam en geest weer in balans te krijgen.

Het mooie aan I Rest is dat het je innerlijke welzijn vergroot met gevoelens van ontspanning, verbinding en geluk. Daardoor ontspan je beter, sneller en dieper. En dat draagt bij aan je gezondheid, weerbaarheid en levensgeluk!

Door de speciale I Rest- methode kun je negatieve emoties, spierspanningen en gedachten makkelijker loslaten en je weer opladen voor de week. Het kalmeert het zenuwstelsel op diepgaande wijze en het helpt je om veerkracht te ontwikkelen, zodat je op een makkelijkere, lichtere manier om kunt gaan met de stress van het dagelijks leven. 

 

Hoe ziet een I Rest-les eruit?

Een I Rest Yoga Nidra groepsles bestaat uit een lichte opwarming waarbij we ontspannende yoga-houdingen doen. Daarna volgt een lange, liggende ontspanning, waarbij je warm wordt toegedekt en je stapje voor stapje je lichaam en je denken tot ontspanning brengt, bijvoorbeeld door een uitgebreide lichaaamsscan, zoals die ook in de mindfulness wordt beoefend.

Daarnaast ontdekk en ontwikkel je een 'bron' van innerlijke, positieve beelden en gevoelens waar je altijd naar terug kunt keren en die energie geven in het dagelijks leven. Dit lijkt op de methodiek 'hartenkracht' van het Lieve Woorden Doosje voor kinderen. Dit is een les 'hartenkracht' voor volwassenen! Je boort als het ware je eigen bron aan van diepe rust: met herinneringen aan vakanties, droom- of wensbeelden creeeër je o.a. een plekje waar je altijd naar terug kan in tijden van onrust en stress.

Lesinformatie:

Groepsles voor volwassenen vanaf 18 jaar, locatie: praktijk van de Kleine Oase in Centrum van Nijkerk. Data en tijdstip volgen nog in de loop van het najaar.

Meer informatie van het ontwikkelinstituut: 

Research has shown that iRest Yoga Nidra effectively reduces, insomnia, chronic pain, chemical dependency, P.T.S.D, depression and anxiety but this is a practice open to all who are interested in discovering their home-ground of wellbeing and exploring the depths of the word ‘yoga’: to feel at one with everything.

Informatie

Nijkerk -
Wendy Traa