IMG_4641

OVER WENDY TRAA


Welkom!

Leuk dat je hier bent aangekomen, je kunt hier meer lezen over mij, mijn werk en achtergrond. 

Als jong volwassene wilde ik documentairemaker worden, mensen in beeld brengen in hun hele 'mens zijn'. Dat bracht me veel: ik studeerde af in de geschiedenis met journalistiek aan de RuG en werkte een aantal jaren als journalist en voor educatieve uitgeverijen. Maar ik merkte al vrij snel dat ik daar niet gelukkig van werd en dat het -vooral- niet gezond voor me was. Pas later ontdekte ik met veel vallen en opstaan dat mijn hoogsensitiviteit en snelle brein, een combinatie zijn waar ik veel mee kan, maar ook waarin ik veel zorg en rust nodig heb en vooral: dat ik mijn hart volg!  

En dat hart wilde de wereld zachter, vriendelijker en beter maken. Nog steeds. In de zoektocht naar hoe ik dat het beste kon doen, werd ik eerst nog leerkracht basisonderwijs. Wat heerlijk was, met kinderen in de klas ontdekken wat werkt voor hen om tot bloei te komen. Vanaf dat moment viel alles steeds meer samen, gestimuleerd door het 'getij' van voorspoed en tegenslag, ziekte en herstel. Na een verblijf in het buitenland met mijn gezin, heb ik me steeds meer kunnen richten en bewegen naar het werk dat ik nu doe.

 

Rust & Vertrouwen & Veerkracht, want dat is de basis van groei

Inmiddels is er een rijke, elkaar versterkende 'mix' ontstaan van visies, methoden en manieren van Zijn in het leven en in werk. Daarbij is een holistische benadering met respect voor ieders achtergrond, manier van denken en zijn, essentieel.  

Ik probeer via coaching, therapeutische yoga en (yin)yoga, iRest Yoga Nidra, mindfulness en helende verhalen en materialen de wereld lichter te maken. Blijer, vrijer met meer verbinding en vertrouwen, en vooral Rust. Want leef en werk je vanuit Rust, dan is er meer contact, richting en plezier!

In mijn praktijk geef ik (yin) yoga aan volwassenen, kinderen en tieners, ontwikkel en geef trainingen & opleidingen. Voor de Gemeente Nijkerk geef ik kinderen trainingen in rust, vertrouwen en zelfregulatie en bij Arterre geef ik de opleiding Holistische Yoga Nidra, gebaseerd op mijn ervaring en opleidingen in iRest Meditatie en Yin Yoga (200H yoga alliance) en Sound Healing.

En als er dan nog tijd over blijft..., of als ik die creëer, dan schrijf ik heel graag helende verhalen, ontwikkel daarbij materialen en in de toekomst volgen ook andere projecten. Die nu nog in wording zijn : )

Helende verhalen & materialen

Mijn boeken en materialen stimuleren kinderen zichzelf te zijn, en vanuit vertrouwen en veerkracht in het leven te staan. Inmiddels geef ik ruim vier jaar les over mijn verhalen en 'heartfulness' methodieken aan andere professionals bij Arterre in Nijmegen. Recentelijk is daar de Yoga Nidra opleiding bij gekomen, een driedaagse scholing die ik geef aan iedereen die met Yoga Nidra kinderen en tieners wil begeleiden naar meer (innerlijke) rust, diepe ontspanning en energie.

In mijn praktijk De Kleine Oase inspireer en begeleid ik kinderen, tieners en hun ouders via coaching, therapeutische yoga en mindfulness. Ik geniet van de combinatie, omdat ik daarmee echt betekenis kan hebben voor een ander. Ik zie en voel de blijdschap, het verdriet, de opluchting en geniet mee van ontstaan inzicht, groei en bloei, zowel bij ouder als kind. 

In Centrum De Kleine Oase komt dit allemaal samen en daar ben ik best een beetje trots op en vooral: super dankbaar dat het zo heeft mogen lopen. 

Je kunt meer lezen over mijn schrijven, yoga, coaching en training etc in het uitklapmenu onder mijn naam. 

Hartengroet, Wendy

Contact met Wendy

OASE Blog

Het grote geschenk van mijn vader

05 december 2018

Ik zit te genieten in mijn moestuin. Het zaad komt op, de paksoi kan geoogst, de hommels zoemen om de aardbeienplanten heen. Het ruikt groen en het oogt groen. Ik voel me gelukkig.Opeens realiseer ik me dat dit misschien wel het grootste geschenk is dat mijn vader mijn heeft gegeven: het kunnen genieten van eenvoudige dingen.

  Lees meer

Lachen om juf Ank: vitamine L

12 februari 2019

Al weken kwakkelen we onszelf de winter door hier thuis. Hoofdpijn, buikpijn, duizeligheid.., wanneer breekt in vredesnaam die lente aan? Wanneer komt de energie terug? Februari is voor veel mensen en kinderen een tour-de-force qua weerstand, omdat ons immuunsysteem al maanden hard aan het werk is tegen allerlei ziektekiemen en virussen. Zelfs de meest fitte mensen gaan een keer 'om' en dat is vaak in februari. Hoe bouw je op een natuurllijke manier je energie weer op? 

  Lees meer

Je Diepere Verlangens - mama!-

12 mei 2019

Het was zo’n zaterdag dat ik in en uit het huis vloog, druk met was, tuin, ramen, en al het andere wat soms zo om aandacht vraagt. En waar ik ook van kan genieten: van het bezig zijn. Buiten, in huis. En dat het dan zo lekker opgeruimd is. En zo schoon. En helder en…

En ik was ook maar meteen begonnen met de schoenen een likje wax, creme of waas van spray geven. Mijn hoofd tetterde verder: ik kon ook nog wel even lekker wat gezonden koeken bakken, dan konden die morgen mee in de rugzak voor de wandeling. En dan kon ik ook nog wel even strijken en de was doen… 

  Lees meer

Samenwerkingspartners

Anne Mijke van Harten

Eigenaar Earth Games

Arterre

Holistisch Kinder- en Opleidingscentrum Arterre

Rabea Iqbal

IQ Balance

Robbert van de Veen

Osteopaat

Homeopathie Nijkerk Evelien Simon

Homeopaat

Margreet de Bruin

Illustrator