IMG_4641

OVER WENDY TRAA


Welkom!

Leuk dat je hier bent aangekomen, je kunt hier meer lezen over mij, mijn werk en achtergrond. 

Als jong volwassene wilde ik documentairemaker worden, mensen in beeld brengen in hun hele 'mens zijn'. Dat bracht me veel: ik studeerde af in de geschiedenis met journalistiek aan de RuG en werkte een aantal jaren als journalist en voor educatieve uitgeverijen. Maar ik merkte al vrij snel dat ik daar niet gelukkig van werd en dat het -vooral- niet gezond voor me was. Pas later ontdekte ik met veel vallen en opstaan dat mijn hoogsensitiviteit en snelle brein, een combinatie zijn waar ik veel mee kan, maar ook waarin ik veel zorg en rust nodig heb en vooral: dat ik mijn hart volg!  

En dat hart wilde de wereld zachter, vriendelijker en beter maken. Nog steeds. In de zoektocht naar hoe ik dat het beste kon doen, werd ik eerst nog leerkracht basisonderwijs. Wat heerlijk was, met kinderen in de klas ontdekken wat werkt voor hen om tot bloei te komen. Vanaf dat moment viel alles steeds meer samen, gestimuleerd door het 'getij' van voorspoed en tegenslag, ziekte en herstel. Na een verblijf in het buitenland met mijn gezin, heb ik me steeds meer kunnen richten en bewegen naar het werk dat ik nu doe.

 

Rust & Vertrouwen & Veerkracht, want dat is de basis van groei

Inmiddels is er een rijke, elkaar versterkende 'mix' ontstaan van visies, methoden en manieren van Zijn in het leven en in werk. Daarbij is een holistische benadering met respect voor ieders achtergrond, manier van denken en zijn, essentieel.  

Ik probeer via coaching, therapeutische yoga en (yin)yoga, iRest Yoga Nidra, mindfulness en helende verhalen en materialen de wereld lichter te maken. Blijer, vrijer met meer verbinding en vertrouwen, en vooral Rust. Want leef en werk je vanuit Rust, dan is er meer contact, richting en plezier!

In mijn praktijk geef ik (yin) yoga aan volwassenen, kinderen en tieners, ontwikkel en geef trainingen & opleidingen. Voor de Gemeente Nijkerk geef ik kinderen trainingen in rust, vertrouwen en zelfregulatie en bij Arterre geef ik de opleiding Holistische Yoga Nidra, gebaseerd op mijn ervaring en opleidingen in iRest Meditatie en Yin Yoga (200H yoga alliance) en Sound Healing.

En als er dan nog tijd over blijft..., of als ik die creëer, dan schrijf ik heel graag helende verhalen, ontwikkel daarbij materialen en in de toekomst volgen ook andere projecten. Die nu nog in wording zijn : )

Helende verhalen & materialen

Mijn boeken en materialen stimuleren kinderen zichzelf te zijn, en vanuit vertrouwen en veerkracht in het leven te staan. Inmiddels geef ik ruim vier jaar les over mijn verhalen en 'heartfulness' methodieken aan andere professionals bij Arterre in Nijmegen. Recentelijk is daar de Yoga Nidra opleiding bij gekomen, een driedaagse scholing die ik geef aan iedereen die met Yoga Nidra kinderen en tieners wil begeleiden naar meer (innerlijke) rust, diepe ontspanning en energie.

In mijn praktijk De Kleine Oase inspireer en begeleid ik kinderen, tieners en hun ouders via coaching, therapeutische yoga en mindfulness. Ik geniet van de combinatie, omdat ik daarmee echt betekenis kan hebben voor een ander. Ik zie en voel de blijdschap, het verdriet, de opluchting en geniet mee van ontstaan inzicht, groei en bloei, zowel bij ouder als kind. 

In Centrum De Kleine Oase komt dit allemaal samen en daar ben ik best een beetje trots op en vooral: super dankbaar dat het zo heeft mogen lopen. 

Je kunt meer lezen over mijn schrijven, yoga, coaching en training etc in het uitklapmenu onder mijn naam. 

Hartengroet, Wendy

Contact met Wendy

OASE Blog

Wichteltijd: geef licht in het donker

14 november 2019

Wie zou jij het liefst in een doosje willen doen? Er altijd van houden, koesteren en voor zorgen? Blij maken, een extraatje geven? Je kinderen, je geliefde, je huisdier, je lieve buurvrouw, een goede collega, je verre-lieve-weg-vriendin misschien? Nou, dat kan! Elke dag natuurlijk, maar helemaal in de Wichteltijd. Een bijzondere traditie uit Scandinavië die in Nederland steeds meer navolging vindt. Waarom? Omdat het hartverwarmend is. En daar houd ik van!

  Lees meer

"Ik denk dat ik het wel weet hoe Slakkenkracht me kan helpen"

09 juli 2024

Een beetje bedremmeld zat hij naast me, op het bankje in mijn praktijk. Brilletje, grote bruine, onderzoekende ogen. Hij was als eerste komen binnenwaaien voor een les uit de Vlinder & Slak training die mijn superlieve trainer Judith inmiddels voor de Gemeente Nijkerk geeft.  Het was de eerste keer dat ik het niet zelf gaf en alleen achter de schermen betrokken was. En nu zat dit jongetje naast me. Laten we hem Luuk noemen. En vertelde me waarom hij de training volgde en hoe het hem  hielp. Met tranen in mijn ogen fietste ik naar huis en ik zal je vertellen waarom.

  Lees meer

Lieve Woorden op het nachtkastje

05 december 2018

Het is zondagavond, de week ligt voor de boeg. Ik lig naast mijn dochtertje van vijf op bed. Ze wil niet voorgelezen worden uit een boek. Nee, ze wil samen met mij in haar Lieve Woorden Doosje  ‘lezen’. In dit doosje bewaart ze lieve woorden voor haar, fijne herinneringen en dingen die haar blij maken.. Echt geen boekje? Nee. Lieve woorden dus.

En wat er dan gebeurt...

 

  Lees meer

Samenwerkingspartners

Anne Mijke van Harten

Eigenaar Earth Games

Arterre

Holistisch Kinder- en Opleidingscentrum Arterre

Rabea Iqbal

IQ Balance

Robbert van de Veen

Osteopaat

Homeopathie Nijkerk Evelien Simon

Homeopaat

Margreet de Bruin

Illustrator