Ouder en kind yoga

Docent yoga, mindfulness en I Rest


Inmiddels is het voor mij een tweede natuur om yoga, hartfocus, mindfulness en I Rest te beoefenen. Uit ervaring weet ik hoe heilzaam en effectief deze vormen van ontspanning, concentratie en verbinding zijn. Daarom geef ik er ook zo graag les in! Aan kinderen, tieners, volwassenen en professionals uit de zorg.

In het kort een overzicht van de lessen in mijn praktijk:

1. Yoga lessen voor kinderen, tieners en Ouder & Kind Yoga in mijn eigen praktijk

2. Yoga lessen voor volwassenen, met een nadruk op diepe ontspanning, flow yoga. Bij Nautilus en in mijn eigen praktijk vanaf najaar 2020

3. I Rest Yoga Nidra-trainingen voor volwassenen, waarbij je leert je diep te ontspannen en zo allerlei spanningen op mentaal, fysiek en emotioneel niveau los te laten. 

4. Mindfulness voor kinderen en jonge tieners: Aandacht Werkt!-training van Eline Snel

 

Daarnaast geef ik les aan andere professionals: kindercoaches, therapeuten en kinderyogadocenten:

1. Heartfulness-opleiding bij Holistisch Kinder- en Opleidingscentrum Arterre: hier ben ik een van de twee docenten die de opleiding vormgeven en de lesdagen verzorgen.

2. Yoga  Nidra Kids & Teens bij bij Holistisch Kinder- en Opleidingscentrum Arterre: hier ben ik de opleider van deze drie-daagse opleiding die door mij is vormgegeven.

3. Workshops en trainingsdagen met thema's zoals Hartenkracht, Kind in Balans en Contact!

 

Iets meer over mij en mijn eigen beoefening:

Yoga is voor mij al twintig jaar een 'vriend' waarmee ik in het leven op reis ben. Een hele trouwe vriend ook: het is er altijd als ik het nodig heb, het voedt mij in wie ik ben en het geeft me kracht, energie en moed. Bovenal word ik heel vrolijk van yoga doen en is het inmiddels een manier van leven geworden. Ik sta elke dag op met yoga en vaak ga ik er ook mee naar bed: even in de kindhouding voordat ik onder de wol ga, of een liggende draai of een korte meditatie. Yoga helpt mij me fit te voelen en mijn aandacht bij mezelf te houden. Als hooggevoelig mens is dat belangrijk. Het houdt mij in balans: de balans tussen geven en nemen, binnen en buiten, actie en ontspanning...

Dat ik yoga  al sinds het maken van het Hartenpakket (2012) door mag geven aan kinderen, tieners en volwassenen, vind ik echt een voorrecht. Elke keer als ik zie hoe ze ontspannen uit een droomreis komen, de 'slaap' uit hun ogen wrijven, maar ook groeien in zelfvertrouwen of lichaamsbewustzijn, voel ik me blij. Zo simpel is het. Want als een kind kan groeien en bloeien, zich lekker in zijn eigen lijf voelt, dan is mijn missie geslaagd. 

De groepslessen 

zijn voor mij echt een feestje in de week: ik vind het heerlijk om met kinderen 'op avontuur' te gaan en ze spelenderwijs dingen aan te reiken die ze helpen te ontspannen, te gronden en even de aandacht naar binnen te keren. Voor mij is sfeer belangrijk: de vaak (hoog)gevoelige kinderen/tieners en volwassenen die in mijn les meedoen, merken dat aan de materialen die ik inzet. Verhalen, Wobbels, een op thema-ingericht 'midden' van de zaal, dekentjes, kussens, een fijne geur uit een verstuiver en ondersteunende muziek. Het moet echt een 'kleine oase' in de tijd zijn..., een plek om op te laden, bij jezelf aan te komen. 

Ik ontmoet je graag bij een van mijn groepslessen of in een individuele setting!

Wendy

Ontdek Wendy's yogalessen