In onze huidige samenleving is het soms, en vaker meestal, een hele klus om een ontspannen ouder te kunnen zijn. De ouder die je graag wilt zijn staat ver af van de stress die je kan voelen, frustratie die je kan overmannen of verdriet en twijfels. Als ouder 'geef' je vooral aan je kind: tijd, aandacht, hulp. Maar wie geeft jou de tijd en ruimte om te herstellen?

Je compas nog eens scherp te stellen tussen wat belangrijk is en wat niet? Wil je graag ervaren en ontdekken hoe je relaxter in je vel kan zitten, een ontspannen ouder kan zijn voor je kind? Zodat rust, verbinding en vertrouwen weer hand in hand gaan? Dan is deze training iets voor jou!

Achtergrond bij de training:

Steeds meer ouders ervaren stress door de combinatie van (thuis)onderwijs, (thuis)werken, onzekerheid over toekomst en gezondheid. Ouders zijn vaak uitgeput zonder dat ze zich dit realiseren, of flink gestressed en vermoeid. Dit heeft effect op de manier waarop ze ouder zijn van hun kind(eren). Ze kunnen niet meer de ontspannen ouders zijn die ze graag zouden willen zijn, kunnen zichzelf minder goed reguleren en dat leidt tot onwenselijke situaties die ongezond kunnen zijn voor het welzijn en ontwikkeling van het kind/eren. 

Deze training is voor ouders die:

  • stressklachten ervaren voor zichzelf (slechter slapen, piekeren, fysieke klachten) en merken dat ze niet meer de ouder kunnen zijn die ze willen zijn. Ze hebben een kort lontje of ze trekken zich terug, hebben depressieve buien of kunnen er ‘niet meer echt’ voor hun kind(eren) zijn zoals ze zouden willen. 
  • willen leren hoe ze zichzelf en hun kinderen kunnen helpen zichzelf te reguleren in momenten van schrik, woede of verdriet.
  • met behoefte aan meer rust en diepere ontspanning in hun dagelijks leven, om weer zingeving en verbinding te voelen met zichzelf en hun kinderen. 

De leeftijd van de kinderen is niet belangrijk, net als religieuze overtuigingen: alle ouders kunnen hieraan meedoen.

Ouders ervaren en leren in deze training:

  • Hoe stress invloed heeft op ons hart, brein, zenuwstelsel en gedrag 
  • Hoe we deze stress kunnen reguleren, afbouwen en oplossen met specifieke bewegingsoefeningen, mindfulness- en diepe rust oefeningen. 
  • Dat er een plek is in jezelf waar je altijd naar terug kan om op te laden en te ervaren dat je even niets moet, en alles ‘oké’ is 
  • Dat het de kunst is om jezelf als ouder vanuit begrip en waardering te gaan zien en te kijken waar je je gedrag nog kunt veranderen, zodat je kinderen hier ook baat bij hebben. 

De training bestaat uit drie woensdagavonden itussen 19.30-21.00. Er is plek voor maximaal 10 ouders, die elkaar drie weken achter elkaar zien, zodat het een veilige sfeer heeft.

Ouders krijgen audio-opnames van rustoefeningen om thuis (terug) te kunnen luisteren en een reader met oefeningen.

Informatie

Nijkerk -
Wendy Traa
 DagenWoensdag

Nieuwe data volgen

 

19.30-21.30 uur