Een heerlijke les waarin de focus ligt op diepe rust, stilte en ontspanning. In een warme, zachte omgeving ontlaad je de eerste laag stress door enkele Yin-Yoga houdingen en eenvoudige ademoefeningen, om daarna in  een lange Yoga Nidra (=stapsgewijze meditatie) diep te ontspannen. Deze vorm is gebaseerd op de iRest-methode, die o.a. ook gebruikt wordt in het Amerikaanse leger voor getraumatiseerde soldaten. Een veilige, niet aan religie verbonden methode die elk mens tot diepe rust, inzicht en ontspanning kan brengen. Mijn persoonlijke 'oplaadpunt' van (bijna) elke dag!
 

Diepe rust en ontspanning zijn noodzakelijk voor een gezond lijf, brein en gevoelsleven. Door diep te ontspannen kom je terug bij jezelf. Bij je eigen kracht, behoeften en innerlijkek rust. Ons immuunsysteem heeft baat bij diepe rust, het kan zelfs pas echt op 'aan' gaan als we diep ontspannen. 

Deze rustgevende vorm van Yoga Nidra is gebaseerd op iRest Yoga Nidra, ontwikkeld door phd. Richard Miller. Het is een kado voor mensen die echt diep willen ontspannen op een prettige, toegankelijke manier. I Rest Yoga Nidra is een eenvoudige en wetenschappelijke gefundeerde wijze om je lichaam en geest weer in balans te krijgen.

Het mooie aan I Rest is dat het je innerlijke welzijn vergroot met gevoelens van ontspanning, verbinding en geluk. Daardoor ontspan je beter, sneller en dieper. En dat draagt bij aan je gezondheid, weerbaarheid en levensgeluk!

 

Hoe ziet een Yin & Diepe Rust Meditatieles eruit?

Deze groepsles bestaat uit een lichte opwarming en enkele ontspannende Yin-yoga-houdingen. Daarna volgt een lange, liggende ontspanningsmeditatie, waarbij je warm wordt toegedekt met een deke. Stap voor stap kom je diep tot rust, geholpen door het volgen van je adem, een uitgebreide bodyscan, je bewust worden van wat je voelt, denkt en wilt en het loslaten van gedachten en gevoelens. Zodat je uiteindelijk in een staat van diepe rust kan komen.  

Daarnaast ontdek en ontwikkel je een 'bron' van innerlijke, positieve beelden en gevoelens waar je altijd naar terug kunt keren en die energie geven in het dagelijks leven. Dit lijkt op de methodiek 'hartenkracht' van het Lieve Woorden Doosje voor kinderen. Dit is een les 'hartenkracht' voor volwassenen! Je boort als het ware je eigen bron aan van diepe rust: met herinneringen aan vakanties, droom- of wensbeelden creeeër je o.a. een plekje waar je altijd naar terug kan in tijden van onrust en stress.

Meer informatie van het ontwikkelinstituut: 

Integrative Restoration informatie

Informatie

Nijkerk -
Wendy Traa
 DagenDonderdag

 

Data voor na de zomer volgen

 

Wendy is level 1&2 docent iRest en Yin Yoga docent