Integrale Kindercoaching

In mijn gezinspraktijk begeleid en inspireer ik kinderen en hun ouders om te ontdekken en te ervaren wie ze zijn, wat hen helpt en hoe ze zorgelozer, blijer en krachtiger in hun schoenen kunnen staan. 

In mijn praktijk zijn dit de meest voorkomende ontwikkelingsvragen: 

  • hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid
  • gebrek aan zelfvertrouwen of lichaamsbesef
  • vol hoofd, piekeren en slecht slapen
  • angstige, zorgelijke kinderen 
  • kinderen met geboortetrauma
  • problemen/trauma gerelateerd aan ziekte, verlies en rouw

Mijn manier van coachen is lichaamsgericht, creatief en holistisch: ik integreer lichaam, denken, voelen en dromen (wat wenst het kind voor zichzelf?). Ik ga er altijd van uit dat een kind meer is dan alleen zijn gedachten, gevoelens en lichamelijke voorkomen. Een kind heeft zijn eigen wijsheid en kracht en als kindercoach help ik hen dit te leren zien. Door aan te sluiten op de unieke kwaliteiten, achtergrond en behoeften van het kind, ontstaat er vanzelf een heilzame grond voor groei en bloei. 

Daarbij werk ik niet vanuit een bepaalde methode, maar gebruik ik gesprek, spel, beweging, creativiteit, verhalen, visualisaties, natuurlijke spelmaterialen zoals klei, bijenwas en dingen uit de natuur. Ook kunnen we de tuin in, bij de vijver even praten en van planten leren hoe zij groeien... 

Daarbij is het kind helemaal welkom met alles wat er is: alle twijfels, frustraties en dingen waar het last van heeft. Samen ontdekken we wat ze weer in hun kracht zet en hoe ze dit zelfstandig verder kunnen inzetten in hun leven, waarbij de coaching therapeutisch kan werken, vooral door de inzet van diepe ontspanningsmethodieken.

Het doel is altijd hetzelfde: dat van het kind! Wat wil het kind graag, waar verlangt de tiener naar? 

Daar gaan we mee aan de slag, zodat je, aan het einde van het traject de wereld kan geven waar het op zit te wachten: op jou hele, mooie zelf! 

 

Zie onder 'Werkwijze & Voorwaarden' de praktische informatie over kosten, vergoeding en werkwijze.

Wij hebben 3 mogelijkheden gevonden

Kindercoaching

Als kinderen een tijdje niet lekker in hun vel zitten, om welke reden dan ook, is het fijn als iemand met je mee kan kijken en de verbinding aan kan gaan met de kracht en kwaliteiten van het kind. Iemand met professionele ogen, warmte, kennis en vooral begrip en acceptatie. Iemand die op een oplossingsgerichte manier met jouw kind aan de slag kan om het weer in zijn kracht te zetten. 

Oudercoaching

Het kan je zelfvertrouwen en levensgeluk danig ondermijnen als het met je kind 'niet goed gaat'. Want als ouder(s) wil je eigenlijk maar een ding: dat je kind een zekere mate van geluk ervaart, zichzelf op een positieve manier ontwikkelt en in het leven staat. Uit eigen ervaring weet ik hoe zwaar dat kan zijn. Daarom ben ik extra gemotiveerd om jou als ouder weer in je kracht te zetten en inzichten te laten opdoen, zodat je vreugdevoller, zorgelozer en vanuit jouw unieke 'ik' je ouderschap te vervullen.  

Kind in Evenwicht: KIE coaching

Bij KIE coaching gaan we lichaamgericht aan het werk om gedragsmatige of emotionele problemen in kaart te brengen en te verhelpen. Het is een integrale aanpak waarbij je met hulp van spiertesten, gesprek en (yoga)bewegingsoefeningen je lichaam, emoties en gedrag weer in balans brengt. 

Zoeken

Filter op dag:

Adres

  • Centrum De Kleine Oase is onderdeel van De Open Plek BV. Kamer van Koophandel: 54100011 +31(0)6 202 580 08 info@centrumdekleineoase.nl
Adonia beroepsorganisatie

Recent nieuws

Nieuwsbrief

Wil je Inspiratie- en DoePost ontvangen? Meld je dan hier aan.

253