PR foto Hartenreis Training

Mindful Kids, HeartfulKids


Training de Hartenreis

Elke dag krijgen kinderen veel prikkels te verwerken en vaak is het (tijdelijk) te veel. Ze kunnen zich daardoor gestressed voelen, buikpijn krijgen of sneller boos of verdrietig zijn. Leren omgaan met prikkels, gedachten en gevoelens, is dan heel belangrijk en fijn. Waar ligt mijn grens en hoe kan ik ontspannen? Hoe kan ik bij mezelf blijven, mezelf waarderen en op mezelf vertrouwen? 

 

Door samen ‘op reis’ te gaan en te bewegen, mindfulness-oefeningen te doen en diepere ontspanning te ervaren, ontdekken kinderen dat ze een ‘aan’ en ‘uitknop’ hebben en zichzelf kunnen reguleren. Met speelse (creatieve) activiteiten gaan ze ervaren dat ze goed zijn zoals ze zijn, een veilige, fijne plek hebben in zichzelf en vanuit (meer) vertrouwen en hartelijke openheid in de wereld kunnen zijn.

 

De training is voor kinderen tussen de 7-10/11 jaar met een maximale groepsgrootte van tien kinderen. Steeds komen dezelfde kinderen, zodat het veilig voelt en vertrouwd.

 

Thema’s die kunnen spelen bij kinderen voor wie deze training geschikt is:

  • (hoog)gevoeligheid
  • Onzekerheid, weinig zelfvertrouwen
  • Lichamelijke klachten door stress: buikpijn, hoofdpijn of bijvoorbeeld veel moe zijn
  • Eenzaamheid, weinig vriendjes of vriendinnetjes
  • Piekeren
  • Niet goed kunnen (in)slapen of doorslapen
  • Door eigen gevoelens overweldigd worden en niet mee om kunnen gaan
  • Angstig zijn, veel zorgen hebben

 

Trainingsdagen: 

Deze training bestaat uit zes bijeenkomsten voor de kinderen en een verplichte ouderavond, waarin ouders zelf oefenen met mindfulness en leren hoe stress en emoties zorgen voor (onwenselijk) gedrag en wat je hiermee kunt doen.  Locatie van trainingsdagen en ouderavond: Centrum De Kleine Oase in Venestraat 37-B, 3861 BW Nijkerk

Vooraf is er een kennismakingsgesprek met kind en ouder (samen) en een telefonische evaluatie. Dit wordt in overleg gepland met de trainer en de ouder.

De Ouderavond is op woensdagavond 1 juni om 19.30-21.00

 

Deze training is op donderdagmiddagen tussen 15.30-16.45. Data in 2022:

19 mei 

2 juni

9 juni 

16 juni

23 juni

30 juni 

 

*de training gaat door bij voldoende aanmeldingen en is gratis voor inwoners van de gemeente Nijkerk. 

Aanmelden