Vlinderkracht insta bericht

Vlindervleugels & Slakkenkracht


Mindfulkids, Heartfulkids Vlindervleugels en Slakkenkracht’

Voor kinderen 5-7/8 jaar

 

-deze training wordt aangeboden i.s.m. de Gemeente Nijkerk, afdeling Preventie Interventie Team (PIT)

 

Elke dag krijgen ook jonge kinderen veel prikkels te verwerken en vaak is het (tijdelijk) te veel. Ze kunnen zich daardoor gestressed voelen, buikpijn krijgen of sneller boos of verdrietig zijn. Daarbij komt dat het voor jonge kinderen nog moeilijk is om hun eigen emoties te kennen, herkennen en ermee om te gaan. Hartelijk en vriendelijk leren omgaan met prikkels, gedachten en gevoelens, is dan heel belangrijk en fijn. Hoe kan ik me rustiger voelen? En wat voel ik eigenlijk allemaal van binnen? Wat kan ik doen als ik me bang voel, boos of heel verdrietig? Wat van wat ik denk in mijn hoofd geeft mij vleugeltjes, en wat niet?

Ook hebben jonge kinderen in de overgang naar groep 3 soms grote moeite om zich aan te passen. De ‘werkdruk’ en het stilzitten kan (te)veel vragen. Hoe fijn is het dan om die beweeglijkheid wel te voelen, maar er niet meteen aan toe te moeten geven? Om te ontdekken hoe jouw eigen-wijze ik je dan kan helpen?

 

Via de speelse verhalen over de vrienden Vlinder & Slak, bewegingsoefeningen, rust-en ontspanningsoefeningen, tekenen en andere creatieve werkvormen, ontdekken kinderen spelenderwijs hun eigen ‘vlindervleugels’ en ‘slakkenkracht’ in zichzelf.  Ze ontdekken een ‘veilige plek’ van binnen waar ze zich vertrouwd voelen, ontspannen en blij. Ze worden zich spelenderwijs meer bewust van hun eigen-wijze ik die hen kan helpen als ze iets lastig vinden, waarmee ze vertrouwen opbouwen in zichzelf.

 

De training is voor kinderen tussen de 5 en 7/8 jaar met een maximale groepsgrootte van tien kinderen. Steeds komen dezelfde kinderen, zodat het veilig voelt en vertrouwd.

Thema’s die kunnen spelen bij kinderen voor wie deze training geschikt is:

  • (hoog)gevoeligheid
  • Onzekerheid, weinig zelfvertrouwen
  • Lichamelijke klachten door stress: buikpijn, hoofdpijn of bijvoorbeeld veel moe zijn
  • Eenzaamheid, weinig vriendjes of vriendinnetjes
  • Piekeren, angstig zijn of veel zorgen hebben
  • Niet goed kunnen (in)slapen of doorslapen
  • Door eigen gevoelens overweldigd worden en niet mee om kunnen gaan

Aanmelden gaat via de PIT Nijkerk

 

Trainingsdagen: 

Deze training bestaat uit zeven bijeenkomsten voor de kinderen en twee verplichte ouderavonden, waarin ouders zelf oefenen met mindfulness en leren hoe ze vanuit rust en verbinding hun kind kunnen helpen zich te reguleren.  Vooraf is er een kennismakingsgesprek met kind en ouder (samen) en een telefonische evaluatie. Dit wordt in overleg gepland met de trainer en de ouder.

 

Deze training is op donderdagmiddagen tussen 15.30-16.45. Data in 2022:

29 september, 6 oktober, 13 oktober, 20 oktober, 3 november, 10 november en 17 november.

 

De Ouderavonden zijn op woensdagavond 5 oktober en 9 november: 19.30-21.00 uur.

Locatie van trainingsdagen en ouderavonden: Centrum De Kleine Oase in Venestraat 37-B, 3861 BW Nijkerk

Contact

Ontdek je eigen Slakkenkracht & Vlindervleugels

Wij hebben 0 mogelijkheden gevonden

Zoeken

Filter op dag:

Adres

  • Centrum De Kleine Oase is onderdeel van De Open Plek BV. Kamer van Koophandel: 54100011 +31(0)6 202 580 08 info@centrumdekleineoase.nl
Adonia beroepsorganisatie

Recent nieuws

Nieuwsbrief

Wil je Inspiratie- en DoePost ontvangen? Meld je dan hier aan.

295