In het onderwijs voel ik me thuis, omdat ik zelf geschoold leerkracht ben en de leerkrachten en kinderen graag inspireer en leer 'heartful' in de wereld te staan. Daarmee bedoel ik: vanuit verbinding met jezelf en de ander, vanuit plezier, een open hart, een glimlach op je gezicht. Hieronder vind je misschien iets dat precies goed is voor jouw school of klas. Heb je een andere wens, mail mij dan gerust. 

'Aandacht werkt!' - Stilzitten als een kikker

8 weekse training methode Eline Snel

Deze MBSR-mindfulness training voor kinderen leert hen spelenderwijs, aan de hand van 'de Kikker' hoe ze mindful kunnen zijn: aandacht bij zichzelf te houden, minder snel te reageren, rustiger te blijven en vriendelijk met elkaar om te gaan. Het maakt hen lvertrouwd met hun denken, voelen en willen, waardoor ze zich rustiger en evenwichtiger voelen en dat ook meenemen naar huis en weer terug de klas in.

Doelgroep: voor kinderen tussen de 4-12 jaar

Werkwijze: 8 weken met daarin 1 les van mij als trainer per week en herhalings- en verdiepingsopdrachten voor de periode tussen de trainingsmomenten. Ik volg hierin het protocol van de AMT van Eline Snel. Deze training is uitgebreid getest en ontwikkeld door Eline Snel, zie ook haar informatieve website: Academy for Mindful Teaching

Documentaire: de NPO maakte een informatieve en leuke documentaire over het werk van Eline Snel en hoe zij de wereld 'verovert' met haar kikker-aandacht. Zie: Documentaire Eline Snel

 

'Een kleine Oase voor jezelf'

Yoga & heartfulness voor zelfregulatie en ontspanning

8-weekse training waarbij kinderen spelenderwijs ontdekken hoe ze meer uit hun hoofd kunnen raken en meer in hun lijf, waardoor ze zich rustiger, evenwichtiger en veerkrachtiger voelen.

In deze tijd moeten kinderen op veel fronten presteren, terwijl de tijd om alles te verwerken en echt te ontspannen steeds minder lang en frequent wordt. De aantrekkingskracht van games, social media en tv zorgt ervoor dat er steeds minder ruimte is voor het kind zelf. Ruimte die nodig is om alles een plekje te geven, je bewust te worden van 'hoe het eigenlijk met je is' en wat je nodig hebt.  

Doel training:

In deze lichaamgerichte training ontdekken kinderen spelenderwijs dat hun eigen lichaam een 'bron' is van rust, ontspanning en plezier. Ze ervaren dat je lichaam werkt als een kompas: overprikkeling herken je bijvoorbeeld aan drukte in je hoofd, zenuwen aan buikpijn etc. Hoe kun je daar mee omgaan? 

Werkwijze:

Kinderen verkennen hun lichaam, gevoels- en gedachtenwereld door een lichaamsgerichte combinatie van: kinderyoga-oefeningen, mindfulness-oefeningen, onderlinge kindermassage, creatieve verwerkingsopdrachten en oefeningen uit de hartfocus (wetenschappelijk gefundeerde bewegingsoefeningen om hart, hoofd en handen in balans te brengen). De lessen zijn opgebouwd aan de hand van een thema en duren ongeveer een uur per keer.

Doelgroep:

Dit is een training die een klas of een gedeelte van een klas, of groep kinderen kan volgen. De lessen worden aangepast aan de leeftijd. Van kleuters tot groep 8: elk kind heeft baat bij deze training, omdat het het lichaamsbewustzijn en zelfregulatie vergroot.

Interesse wat dit voor jouw school kan betekenen?

Neem gerust contact met mij op om deze training op maat te maken voor jullie school en situatie. Als leerkracht ken ik de problemen, uitdagingen en behoeften van scholen van binnenuit.

 

'Relax het is de Cito-maar Training' 

Hoe je je brein optimaal kunt gebruiken bij toetsen en Cito-stress 

Speciaal voor groep 7 & 8 ontwikkelde training gericht op omgaan met stress, faalangst en cito-toetsen. De kinderen duiken 'hun brein in' om te leren hoe hun leren en presteren, voelen en denken wordt beinvloed door emoties, mindset en eerdere ervaringen. 

Ontdek hoe je door oefeningen uit de hartfocus, yoga en mindfulness meer ontspannen en optimaler kunt werken, leren en presteren.

Centraal in deze training staat de op wetenschappelijk onderzoek gefundeerde 'hartfocus' theorie, waarin het hart en brein op een positieve manier samenwerken. Dit komt ook terug in het 'slimme brein model', waarmee kinderen een kijkje krijgen in hoe hun brein nu eigenlijk werkt en wat ze kunnen doen om zich optimaal te voelen, zijn en presteren. 

Interesse? Neem gerust contact op.

Informatie

Nijkerk -
Wendy Traa

Op aanvraag