YOGA & MINDFULNESS

Ontdek je eigen bron van rust, plezier en hartenkracht!

Voel je van harte welkom om het lesaanbod YOGA & MINDFULNESS te bekijken voor jezelf, je kind(eren) of je school/BSO.

Heb je een vraag? Mail mij gerust via 'contact'.

Een gratis proefles aanvragen kan ook, zie de link.

Wie weet tot ziens bij een van de lessen! 

WENDY

Wij hebben 8 mogelijkheden gevonden

Tiener Yoga

Als tiener kun je (veel) stress ervaren in het dagelijks leven of op zogenaamde ‘piek’-momenten zoals  bij toetsweken of examens. Hoe ga je daarmee om? Wat helpt jou om je hoofd ‘leger’ te krijgen, je ontspannen en happy te voelen? Mindful Flow Tieneryoga is er voor jou om dat te ontdekken en te leren!

INDIVIDUELE YOGA

Individuele therapeutische kinder- en tieneryoga is een lichaamsgerichte en creatieve manier om kinderen te helpen zich weer ontspannen, blij en zelfverzekerd te voelen. Het kind of tiener krijgt lessen op maat gemaakt, die direct aansluiten bij zijn/haar behoefte en mogelijkheden.

MINDFULNESS: methode Eline Snel

In deze 8-weekse training leren kinderen tussen de 8-12 jaar hoe ze hun aandacht kunnen trainen, om kunnen gaan met lastige gedachten en emoties en zich rustiger en zelfverzekerder kunnen voelen. 

De methode is ontwikkeld door Eline Snel en wordt in tientallen landen in de wereld gegeven: stilzitten als een kikker doen inmiddels veel kinderen in binnen- en buitenland en wordt op steeds meer scholen toegepast vanwege zijn originaliteit, zeer goede opbouw en inhoud. 

Aanbod School-BSO

Workshops 'Rust in jezelf' met  'Vlinder &  Slak'  

Inspireer je klas en breng de kinderen tot rust met de verhalen en avonturen van de Kleine Oase!

Als kinderboekenschrijfster EN kinderyogadocent kom ik graag in je klas om spelenderwijs kinderen te inspireren en te leren om tot rust te komen bij zichzelf, en de klas een rustigere, veiligere plek te maken.

De verhalen

Centraal staan de twee verhalen uit Vlinder & Slak. In 'Vlinder vindt een huis' wil Vlinder ook heel graag een huis om in te rusten, zich veilig te voelen, net als Slak. Maar haar cocon is al lang verdwenen en de zoektocht naar een nieuwe huis wil niet zo vlotten. Dan leert Slak haar iets heel waardevols..., iets dat je elk kind gunt het te ontdekken: dat je eigen lichaam je 'huis' is. Een plek waar je tot rust kan komen. Gewoon met jezelf. Dit geeft meer rust bij het kind en in de klas. 

In 'Slak krijgt vleugels' wil de introverte, rustige Slak ook weleens weten hoe de wereld eruit ziet buiten de vierkante meter waar hij altijd op rondschuifelt. Maar ja... hij heeft geen vleugels. Of toch wel? Vlinder leert Slak om verder te kijken, verder te durven en verder te gaan dan hij ooit had gedacht. Zodat ook hij 'vleugels' krijgt. Vooral de wat introvertere, bedachtzame en soms ook hele slimme kinderen herkennen veel in Slak. Het is een verademing voor hen om hun eigen kracht en 'vlinderenergie' te leren kennen.

Beschrijving van de workshops en mogelijkheden:

Vlinder & Slak kunnen, twee, vier of acht keer in de klas komen als 'workshop'.

Bij twee workshops is de intentie vooral om kinderen (en de leerkracht) kennis te laten maken met Vlinder & Slak en kinderyoga: deze speelse combinatie werkt meteen ontspannend en geeft plezier.

Naarmate we meer workshops inplannen, kan ik de thema's uit Vlinder & Slak verder uitwerken en ontstaat er een 'training voor rust en plezier' in de klas. Thema's die centraal staan zijn: 'Wie ben jij? -meer als vlinder of als slak..? en wat heb je dan nodig om tot rust te komen en je stevig en blij te voelen? Of: 'aandacht leren hebben zoals een slak' en 'je eigen vlindervleugels' ontdekken. 

De SLAK en VLINDER-methodiek speelt hierin een belangrijke rol: het helpt kinderen stapje voor stapje aan de hand van de woorden S L A K en V L I N D E R om tot rust te komen bij zichzelf (slak) en vol zelfvertrouwen de wereld in te gaan (vlinder). 

Verder werk ik met bewegings- en aandachtsoefeningen, creatieve werkvormen, stilte-spel en samenwerkingsoefeningen. 

Enthousiast geraakt en benieuwd wat dit kan betekenen voor je klas, de rust in de klas en voor kinderen zelf? Neem dan contact op, zodat we samen kunnen kijken wat passend is. 

Zoeken

Filter op dag:

Adres

  • Centrum De Kleine Oase is onderdeel van De Open Plek BV. Kamer van Koophandel: 54100011 +31(0)6 202 580 08 info@centrumdekleineoase.nl
Adonia beroepsorganisatie

Recent nieuws

Nieuwsbrief

Wil je Inspiratie- en DoePost ontvangen? Meld je dan hier aan.

196