YOGA & MINDFULNESS

Ontdek je eigen bron van rust, plezier en hartenkracht!

Voel je van harte welkom om het lesaanbod YOGA & MINDFULNESS te bekijken voor jezelf, je kind(eren) of je school/BSO.

Heb je een vraag? Mail mij gerust via 'contact'.

Een gratis proefles (voor kinder- en tieneryoga) aanvragen kan ook, zie de link.

Wie weet tot ziens bij een van de lessen! 

WENDY

Wij hebben 10 mogelijkheden gevonden

Kinder-Wobbel Yoga

In een sfeervolle, veilige ruimte ontdekt je kind spelenderwijs hoe het tot rust kan komen bij zichzelf, hoe het om kan gaan met stress en steviger en blijer in de wereld kan staan. Kinderyoga is leuk en belangrijk tegelijk! En natuurlijk stappen we ook op de Wobbel!

OUDER & KIND YOGA

Ouder & Kind Twinkel Yoga is een bijzonder moment in de dagelijkse snelheid van het leven: een ruime anderhalf uur waarbij je spelenderwijs ontdekt hoe je kunt ontspannen, je weerbaar en blij kunt voelen. Een Twinkel Yoga les is daarom altijd een feestje!  

Tiener Yoga

Als tiener kun je (veel) stress ervaren in het dagelijks leven of op zogenaamde ‘piek’-momenten zoals  bij toetsweken of examens. Hoe ga je daarmee om? Wat helpt jou om je hoofd ‘leger’ te krijgen, je ontspannen en happy te voelen? Mindful Flow Tieneryoga is er voor jou om dat te ontdekken en te leren!

Jouw mat, jouw tijd, jouw Oase!

THERAPEUTISCHE YOGA

Individuele therapeutische kinder- en tieneryoga is een lichaamsgerichte en creatieve manier om kinderen te helpen zich weer ontspannen, blij en zelfverzekerd te voelen. Het kind of tiener krijgt lessen op maat gemaakt, die direct aansluiten bij zijn/haar behoefte en mogelijkheden.

Een brede aanpak voor:

* lastig in/door slapen

* psychische of fysieke klachten door spanning

* hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid

* overprikkeling en emotie-regulatie

* weinig zelfvertrouwen/ weerbaarheid

WobbelYoga Atelier

Wobbel-Yoga is een enorme hit in de randstad en dat is niet voor niets: het is een nieuwe, nog speelsere vorm van kinderyoga die kinderen helpt te ontladen, hun balans te vinden en zich te concentreren.

Wobbelyoga Atelier les is een combinatie van WobbelYoga-oefeningen, mindfulness EN uitgebreide aandacht voor de kunstzinnige en creatieve vorming van het kind, waarbij het spelenderwijs leert zichzelf te kennen (emoties, gedachten, behoeften, talenten)  en te reguleren. De les wordt gegeven door een therapeutisch Kinderyogadocent, kindercoach en gecerfitifeerd mindfulnesstrainer Wendy Traa.

I Rest -yoga nidra

Een I Rest- Yoga Nidra-les is een kado voor mensen die echt willen ontspannen op een prettige, toegankelijke manier. I Rest Yoga Nidra is een eenvoudige en wetenschappelijke gefundeerde wijze om je lichaam en geest weer in balans te krijgen.

Het mooie aan I Rest is dat het je innerlijke welzijn vergroot met gevoelens van ontspanning, verbinding en geluk. Je boort als het ware je eigen bron aan van diepe rust: met herinneringen aan vakanties, droom- of wensbeelden creeeër je o.a. een plekje waar je altijd naar terug kan in tijden van onrust en stress. Daardoor ontspan je beter, sneller en dieper. En dat draagt bij aan je gezondheid, weerbaarheid en levensgeluk!

8-weekse Mindfulnesstraining kinderen BASIC

Deze 8-weekse training 'Aandacht werkt! -Basic-  is er voor kinderen die ondersteuning kunnen gebruiken in hun ontwikkeling: zowel sociaal, emotioneel en fysiek (ontspanning). Deze fijne, kindvriendelijke MBSR-based mindfulness-training heeft een positieve werking op een laag zelfbeeld, piekeren, (faal)angst, concentratie- of aandachtsproblemen of zich geen raad weten met hun emoties of (hoog)gevoeligheid of hoogbegaafdheid.

In een wereld vol indrukken en prikkels, is mindfulness een vriendelijke en effectieve manier om kinderen terug te brengen bij de rust in zichzelf.

Aanbod School-BSO

Kinderen en volwassenen krijgen meer dan vroeger en in toenemende mate prikkels te verwerken. Veel kinderen hebben daar last van. Dit uit zich in hun gedrag, emotionele welzijn en heeft ook zijn weerslag op leerprestaties.  Om jezelf goed staande te kunnen houden in deze tijd, is het prettig als je in staat bent te ontspannen en vaardigheden kent om ‘een hoofd vol gedachten’ of een lijf vol stress, tot rust te kunnen brengen. Ook is het behulpzaam om te weten hoe je met allerlei emoties, zowel fijne als lastige, om kunt gaan zonder er helemaal door meegesleept te worden of ze te moeten negeren. Hierdoor neemt de automatische reactie op stress af en nemen (zelf)vertrouwen en levensvreugde toe, leerprestaties verbeteren en het algehele welzijn van het kind en ‘de klas’ neemt toe.

8-weekse Mindfulnesstraining Tieners 11/12-14 jaar

Tieners kunnen de overgang van de basisschool naar de middelbare school erg lastig vinden. Het is een periode waarin er veel gebeurt: in hun lichaam (hormonen) en hun ontwikkelende brein zorgen voor innerlijke onrust en de uiterlijke veranderingen in school, vrienden en uiterlijk doen dat ook. Dat kan leiden tot veel gepieker, slecht slapen of andere stress-klachten. Mindfulness kan hen daarbij helpen. Deze training is speciaal ontwikkeld voor deze doelgroep door Eline Snel.

8-weekse Mindfulnesstraining kinderen PRO

Deze 8-weekse training 'Aandacht werkt!" is er voor kinderen die ondersteuning kunnen gebruiken in hun ontwikkeling: zowel sociaal, emotioneel en fysiek (ontspanning). Deze fijne, kindvriendelijke MBSR-based mindfulness-training heeft een positieve werking op een laag zelfbeeld, piekeren, (faal)angst, concentratie- of aandachtsproblemen of zich geen raad weten met hun emoties of (hoog)gevoeligheid of hoogbegaafdheid.

In een wereld vol indrukken en prikkels, is mindfulness een vriendelijke en effectieve manier om kinderen terug te brengen bij de rust in zichzelf.

Zoeken

Filter op dag:

Adres

  • Centrum De Kleine Oase is onderdeel van De Open Plek BV. Kamer van Koophandel: 54100011 +31(0)6 202 580 08 info@centrumdekleineoase.nl
Adonia beroepsorganisatie

Recent nieuws

Nieuwsbrief

Wil je Inspiratie- en DoePost ontvangen? Meld je dan hier aan.

196