Deze 8-weekse training 'Aandacht werkt!" is er voor kinderen last hebben van een laag zelfbeeld, piekeren, (faal)angst, concentratie- of aandachtsproblemen of zich geen raad weten met hun emoties of (hoog)gevoeligheid.

In een wereld vol indrukken en prikkels, is mindfulness een vriendelijke en effectieve manier om kinderen terug te brengen bij de rust in zichzelf.

'Aandacht Werkt' is een mindfulnesstraining, speciaal ontwikkeld voor kinderen door Eline Snel. Kinderen ontdekken spelenderwijs hoe ze om kunnen gaan piekergedachten, hun lijf leren ontspannnen, om te gaan met stress en zintuiglijke indrukken, maar ook hun emoties te herkennen en een plekje te geven. Dat geeft kinderen rust in hun hoofd en lijf. 

Een van de kinderen uit mijn training 'hoeft zichzelf nu niet meer in slaap te huilen als ze heel boos is', vertelde een vader in de evaluatie van de training. Andere kinderen gaven aan dat ze positiever naar zichzelf kijken, beter slapen en vaker denken 'ik kan het wel'. Ook kunnen ze zich makkelijker concentreren en niet laten meeslepen door hun boosheid of bang zijn. 

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

Leren observeren en concentreren (wat is dat eigenlijk en hoe werkt dat?), het leren luisteren naar je lichaam (wat merk je op?), zintuigen en hoe je omgaat met zintuiglijke prikkels, geduld leren hebben, gevoelens kunnen voelen, je eigen (pieker) gedachten leren kennen en een plekje geven, aardig zijn en hoe je dat kunt doen en geluk en wat je gelukkig maakt. De lessen zijn opgezet rondom de 'kikker': leren stilzitten en observeren als een kikker, die geen energie verspilt aan zomaar alle kanten op springen, maar doelgericht en vanuit een positieve intentie zijn dingen doet. 

Eline Snel heeft meerdere boeken geschreven over mindfulness in opvoeding: 'Stilzitten als een kikker' &  'Ruimte geven en dichtbij zijn'. Haar training wordt inmiddels in verschillende landen over  hele wereld gegeven door de Aandacht Werkt-trainers. 

In dit filmpje van de Willibrordschool in Amsterdam is te zien hoe de aandachtstraining invloed heeft op de kinderen daar: Mindful School Willibrord Amsterdam

Informatie

Fortius Fysiotherapie Nijkerk,Locatie School/BSO naar keuze
Wendy Traa

Deze training wordt gegeven in een groep van 4-8 kinderen. 

Praktische informatie:

- voor kinderen tussen de 8 en 11 (12) jaar

- dinsdagmiddagen tussen 16.00 - 17.00

- start in week 39, 24 September 2019

- locatie: Fortius Fysiotherapie Nijkerk

Kosten en aanmelding:

De training kost 195,00 per kind, eventueel te betalen in termijnen. Voor alleenstaande ouders met een minimuminkomen heb ik een aangepast tarief (mail me daar even over als je daar gebruik van wilt maken). Dat is inclusief:

- alle 8 lessen

- een kennismakingsgesprek van 1 uur met een ouder en het kind

-  een evaluatiegesprek telefonisch van 1/2 uur 

- materialen: werkboekje, armbandje, kikkertje, stickervellen

Heb je vragen of wil je je kind aanmelden? Neem dan gerust contact met mij op: wendy@centrumdekleineoase.nl of 06-20258008