Tieners kunnen de overgang van de basisschool naar de middelbare school erg lastig vinden. Het is een periode waarin er veel gebeurt: in hun lichaam (hormonen) en hun ontwikkelende brein zorgen voor innerlijke onrust en de uiterlijke veranderingen in school, vrienden en uiterlijk doen dat ook. Dat kan leiden tot veel gepieker, slecht slapen of andere stress-klachten. Mindfulness kan hen daarbij helpen. Deze training is speciaal ontwikkeld voor deze doelgroep door Eline Snel.

De mindfulnesstraining leert tieners om te gaan met hun innerlijke belevingswereld (gedachten, gevoelens, sensaties in hun lichaam), zodat ze er minder door worden bepaald en ze zich blijer, zelfverzekerder en krachtiger voelen. Ook leren ze om te gaan met de verwachtingen van de buitenwereld. Die kunnen botsen en hoe vind je dan rust en kun je keuzes maken? Hoe voel je je zo stevig als een berg, ook als het om je heen onweert en bliksemt?

De training duurt 8 weken en vindt plaats in kleine groepen, zodat persoonlijke aandacht en zorg gewaarborgd is. Tieners en ouders krijgen een persoonlijke intake en er is een nagesprek om terug te kijken en te evalueren.


Onderdelen van de training zijn: omgaan met gevoelens, piekergedachten, je eigen talenten ontdekken en leren inzetten, leren luisteren en geduld opbrengen voor jezelf en anderen, rust vinden in jezelf in tijden van onrust. 

Docent: ik ben ervaren en gecertificeerd door de AMT om deze training te geven. De AMT Academy for Mindful Teaching is opgezet door Eline Snel en geeft inmiddels over de hele wereld MBSR-based training in aandacht, concentratie en compassie aan kinderen en jongeren. Haar boeken Stilzitten als een kikker en Ruimte geven en Dichtbij zijn, worden wereldwijd gelezen.

Mocht je meer informatie willen over deze training en ontdekken of het voor jou/ jouw tiener geschikt is? Aarzel dan niet om mij een mailtje te sturen, dan kunnen we een vrijblijvende belafspraak maken. 

Informatie

Nijkerk -
Wendy Traa

Start: najaar 2020 bij voldoende aanmeldingen

Kosten: 195,00 euro