In deze 8-weekse training leren kinderen tussen de 8-12 jaar hoe ze hun aandacht kunnen trainen, om kunnen gaan met lastige gedachten en emoties en zich rustiger en zelfverzekerder kunnen voelen. 

De methode is ontwikkeld door Eline Snel en wordt in tientallen landen in de wereld gegeven: stilzitten als een kikker doen inmiddels veel kinderen in binnen- en buitenland en wordt op steeds meer scholen toegepast vanwege zijn originaliteit, zeer goede opbouw en inhoud. 

In mijn kinderyogalessen komt de mindfulness vaak in korte aandachtsspelletjes terug, omdat ik in mijn opleidingen en eigen dagelijkse meditatiepraktijk daar de nodige ervaring en tools voor heb opgedaan. Deze training biedt echter een unieke mogelijkheid om gestructureerd en gefocust kinderen de voordelen van aandachtstraining te ervaren.

Op dit moment ben ik hiervoor nog in opleiding, vanaf de zomervakantie zal ik eens per kwartaal of naar vraag (bijv. van scholen) deze Aandachtstraining aanbieden. 

Geinteresseerd? Stuur mij gerust een mail!

Stilzitten als een kikker:

- ontwikkelt lichaamsbewustzijn: belangrijk om te kunnen voelen hoe het met je is en wat je nodig hebt om goed te functioneren

- leert kinderen mindfull om te gaan met lastige gedachten (zoals piekeren, faalangst)

- maakt kinderen vertrouwd met hun emoties en gevoelens, zodat ze die leren kennen, herkennen en reguleren

- geeft kinderen praktische tools in handen die ze naar behoefte kunnen inzetten voor hun eigen welzijn

 

Meer informatie volgt in de komende tijd. 

Informatie

Fortius Fysiotherapie Nijkerk,Locatie School/BSO naar keuze
Wendy Traa