Vlinder & Slak omkeer- en ontmoetboek

€ 18,45

Vlinder & Slak neemt je mee in een wereld van mogelijkheden: meer kunnen dan je denkt, iets ontdekken wat je nooit had durven dromen!

In dit grote omkeer- en ontmoetboek ontdekken kinderen hun eigen Slakkenkracht en Vlindervleugels!  Een prentenboek dat kinderen inspireert zizhzelf en elkaar te begrijpen en te helpen, tot rust te komen en de wijde wereld in te gaan. 

Hét boek bij de Vlinder & Slak Restfulkids Heartfulkids Training!

Categorie: Boeken & Materialen
Delen:

Ontmoet Vlinder in: 'Vlinder vindt een huis'

Vlinder zwiert door de wijde wereld, fladderend van bloem naar bloem. Toch verlangt ze ook weleens naar rust, vooral als ze zich 'heen-en-werig' voelt. Heeft Slak misschien een idee? Hij is altijd zo rustig, dat wil Vlinder ook!

Ontmoet Slak aan de ander kant van het boek in: 'Slak krijgt vleugels'

Slak is innig tevreden met zijn huis op zijn rug en de warme aarde onder zich. En toch.., soms droomt Slak van de wijde wereld. Hoe zou het zijn tussen de wolken, in de blauwe hemel? Zou Vlinder hem misschien kunnen helpen?

Een boek voor kinderen tussen de 3-10 jaar en hun ouders, begeleiders of zorgverleners die op een positieve, verbindende manier met kinderen om willen gaan. 

Achtergrond:

In dit vrolijke verhaal herkennen kinderen spelenderwijs de ‘vlinder’ of ‘slak’ in zichzelf: de wat onrustige, creatieve en dappere Vlinder en de meer introverte, bedachtzame Slak die diep kan mijmeren en reflecteren. Waar Slak langzaam gaat, snelt Vlinder hem voorbij. Waar Slak zich altijd thuis en ontspannen voelt, is voor Vlinder de wereld soms te groot en gevaarlijk. Allebei beleven ze hun eigen prachtige avontuur en allebei komen ze hun eigen grenzen tegen.

En dan blijken ze over talenten te beschikken waar de ander veel van kan leren. Hoe mooi is het wel niet om Jou te zijn?!

....Slakkenkracht

Ook leren kinderen dat het heerlijk is om te 'fladderen' en te 'vlinderen' en dat het soms ook fijn (en nodig!) is om te tot rust te komen. Hoe doe je dat eigenlijk? Hoe komt Vlinder tot rust? Dat leert ze van Slak...!  Hij gaat langzaam en is altijd thuis. Als Vlinder leert hoe zij 'altijd thuis' kan zijn bij zichzelf, gaat er een wereld open voor Vlinder..., want zoveel heeft ze nog nooit 'echt' gezien van de wereld. Door langzamer te gaan en soms stilt e staan, ziet en ervaart ze veel meer.   

Vlindervleugels...!

Slak kan dan wel altijd ontspannen en rustig zijn.., hij verveelt zich ook een beetje en durft niet zo goed. Van Vlinder leert hij hoe hij toch de wijde wereld in kan gaan, precies goed zoals hij is. Dan ontdekt hij dat ook hij vlindervleugels kan voelen, net als zij. En daarmee ontdekt Slak iets heel belangrijks: als hij doet wat hij leuk vindt, wordt de wereld een stuk kleurrijker! Avontuurlijker en mooier!

Universeel verhaal voor deze tijd, samenvatting

Slak staat voor gefocused zijn: rustend in je eigen lijf, tevreden met hoe het nu is. Vlinder herinnert kinderen aan het blije, vrije gevoel dat je hebt als je de wereld ontdekt, je hart volgt en je verbindt met anderen. Het zijn basisvaardigheden waar kinderen de rest van hun leven veel plezier aan zullen beleven. In een tijd waarin ouders en kinderen een drukbezet leven leiden, is Slak-tijd meer dan ooit nodig.

36 pagina’s full colour, gebonden en hardcover prentenboek met twee verhalen in ruim formaat: 27 bij 31 cm

Tekst: Wendy Traa, Illustraties: Margreet de Bruin

Ervaringen met het boek

Tischa Neve, opvoedkundige en bekend van tv-programma ‘Schatjes’ en eigen bureau ‘Groot&Klein’ over dit prentenboek:

Dit boek is behalve leuk en leerzaam ook behulpzaam voor ouders en professionals. Het nodigt uit om met kinderen in gesprek te gaan over thema’s als: zijn wie je bent, van elkaar leren, doorzetten, erop uit durven gaan en tot rust komen. Elk kind haalt eruit wat het nodig heeft.

 “Ik merk dat de rustige gevoelige kinderen hier echt behoefte aan hebben. De ‘Vlinder’kinderen worden rustig en kunnen beter functioneren. Aan mezelf merk ik dat ik rustiger ben als ik regelmatig ‘SLAK’ doe, en dat ik die kan overbrengen op de kinderen. Dat komt de sfeer ten goede! Het mooie is ook dat we door ‘Vlinder en Slak’ leren omgaan met stilte, hiervan kunnen genieten zelfs!” (Ruth van ‘t Wout, leerkracht basisonderwijs)

"In Vlinder & Slak wordt in Jip & Janneke taal beschreven wat je kunt doen als je behoefte hebt om wat meer in jezelf te zijn of juist meer behoefte voelt om de wereld te ontdekken. Vlinder ontdekt dat ze net als Slak een eigen huisje heeft. En Slak komt er achter dat ook al heb je geen vleugels de wereld groter is dan je denkt. Als je maar durft te ontdekken en te onderzoeken. Mijn dochters vinden het geweldig om mee te gaan op avontuur en hun eigen wereld te ontdekken en verkennen." (Y. Kuperus, kinderyogadocent)

Adres

  • Centrum De Kleine Oase is onderdeel van De Open Plek BV. Kamer van Koophandel: 54100011 +31(0)6 202 580 08 info@centrumdekleineoase.nl
Adonia beroepsorganisatie

Recent nieuws

Nieuwsbrief

Wil je Inspiratie- en DoePost ontvangen? Meld je dan hier aan.

223