Adem- Beweeg-Creëer: werkvorm bij Vlinder & Slak

€ 1,95

In mijn boek Vlinder & Slak ontdekt Vlinder hoe ze tot rust kan komen bij zichzelf, ook als ze overprikkeld is.. Vlinder noemt dat: 'heen en werig'. Het is heel fijn als je tot rust kunt komen en zelf weet hoe dat moet. Door het verhaal in het boek krijgen kinderen dit spelenderwijs mee. Hoe fijn is het om dan zelf verder te kunnen ontdekken en spelen met dit idee?

Daarom deze werkvorm bij het verhaal 'Vlinder vindt een huis'.

‘Ik word zo rustig als ik aan Slakkie denk!'

Delen:

Doel: deze teken-ademopdracht helpt kinderen tot rust te komen in hun hoofd en hart.

Doelgroep: kinderen tussen de 4-9 jaar 

Tijdsduur: ongeveer 5- 10 minuten, uit te bouwen door met verschillende kleuren, materialen te werken. Maar ook door er woorden aan toe te voegen: bijvoorbeeld de dingen die jou tot rust brengen, jou helpen even stil te staan... tijd te nemen voor jezelf!

Als je werkt met het boek 'Vlinder & Slak', is het behulpzaam EN leuk om daarna een werkvorm te hebben die helemaal aansluit bij de inhoud van het boekk en kinderen ook echt laat ervaren hoe je tot rust kunt komen bij jezelf: door te tekenen en daarbij een 'speciale slak'-adem te gebruiken.

Ideaal voor bij de Kinderyoga-lessen of in de klas, of lekker thuis met een kop thee!

Adres

  • Centrum De Kleine Oase is onderdeel van De Open Plek BV. Kamer van Koophandel: 54100011 +31(0)6 202 580 08 info@centrumdekleineoase.nl
Adonia beroepsorganisatie

Recent nieuws

Nieuwsbrief

Wil je Inspiratie- en DoePost ontvangen? Meld je dan hier aan.

227