Een hartverwarmende workshopdag rondom 'Balans': hoe stimuleer je kinderen spelenderwijs om de balans tussen henzelf en de wereld intact te houden of terug te vinden? Wat zijn signalen dat een kind overprikkeld is? En hoe kom je dan terug naar jezelf? Voel je je weer vol vertrouwen en rustig? Of: als je niet durft, of introvert bent, hoe kom je dan 'uit je comfortzone' en in de wereld? Wat geeft je dan vleugels en is behulpzaam?

In deze verrassend praktische en inspirerende workshop krijg je volop tools, achtergrond en ervaringen aangereikt die je kunt inzetten in je eigen praktijk of school. Uitermate geschikt voor kinderyogadocenten, coaches en lichaamsgerichte therapeuten.

Kinderen zijn in de huidige tijd soms nog maar nauwelijks in contat met hun eigen lichaam en gevoelens. Vooral hooggevoelige kinderen raken dan snel overprikkeld, maar ook andere kinderen kunnen soms maar moeilijk hun 'weg naar hun innerlijke huis' terug vinden. 

De vrienden 'Vlinder en Slak' (uit het gelijknamige prentenboek) dienen hen als voorbeeld en inspiratie om tot rust te leren komen bij jezelf, vertrouwd te raken met hun lichaam, gevoelens en eigenheid. Dit gaat via speelse werkvormen, oefeningen en meditaties die je allemaal meekrijgt in een reader.

De thema's zijn: de balans tussen binnen- en buitenwereld, inspanning en ontspanning, maar ook introver- en extrovert zijn en ontdekken hoe je leert doorzetten en vanuit je eigen centrum de wereld in te gaan. 

Inhoud van de workshop:

Kennismaking met en achtergrond bij de hartskwaliteiten en breinfunctie van het hart

Verhalen van Vlinder & Slak 

De unieke en gepatenteerde stapsgewijze heartfulness-methode SLAK - VLINDER

Fysieke, ademhalings- en visualisatieoefeningen waarmee je kinderen enerzijds leert tot rust te komen bij zichzelf en aan de andere kant energie en vertrouwen te hebben in zichzelf om de wijde wereld in te gaan

Hoe je de Wobbel (balansbord) kunt inzetten bij dit thema

De 'Vlinder-mindset'  

Creatieve werkvormen die hierbij aansluiten

 

Je krijgt mee:

- prentenboek

- kaartenset VLINDER - SLAK (heartfulnessmethode)

heel veel inspiratie om door te geven!

- kant en klare bewegings- ontspanningslessen (gebaseerd op yoga en hartfocus en Vlinder & Slak) voor in je praktijk, school of thuis

-  Wobbel-board oefeningen passend bij Vlinder & Slak


- creatieve werkvormen om het thema verder uit te diepen en in te zetten

- reader met achtergrondinformatie en inhoud van de workshop en materialen

Informatie

Nijkerk -
Wendy Traa

Kosten: 150 euro (dit is inclusief: reader, prentenboek, kaartensets Vlinder & Slak, koffie/thee en wat lekkers -zelf graag lunch meenemen)

Data en locatie: wordt nog bekend gemaakt, midden van het land

Docent: Wendy Traa (drs.)

Alvast een plekje reserveren (te bevestigen zodra datum en locatie bekend is) kan via wendy@centrumdekleineoase.nl