Een 'kleine oase' in de tijd: een moment van diepe, echte ontspanning, dat gun je toch elk kind? Yoga Nidra is een eeuwenoude, beproefde methode om kinderen en tieners te helpen diep tot rust te komen. Zodat ze beter slapen en zich gelukkiger voelen.


Kinderen en tieners ervaren steeds meer en vaker stress. De behoefte aan en noodzaak van een ‘innerlijke oase’, aan een plek waar je diep kunt ontspannen en kunt herstellen, is groot. Specifieke stress-reductie oefeningen en met name Yoga Nidra kan kinderen die innerlijke oase bieden. 

 

De heilzame werking van Yoga Nidra is breed: door de diepe ontspanning van het hele lichaam en het denken, kan het regeneratieve vermogen van het lichaam aan de slag, kunnen emotionele indrukken worden verwerkt en het zenuwstelsel tot rust komen. Daarnaast helpt Yoga Nidra het kind een positief(ver) zelfbeeld te ontwikkelen en te transformeren op een zachte, veilige en heilzame manier. 

Yoga Nidra bij kinderen en tieners

De toepassing voor kinderen en tieners is anders dan bij volwassenen, en er is specifieke kennis en training nodig om dit op een goede manier te doen. Yoga Nidra kun je op verschillende plekken inzetten: thuis, in therapie, als onderdeel van je kinder/tieneryogales, in ziekenhuizen, in coaching of bij special needs. Zelfs in de klas kan Yoga Nidra worden toegepast, maar dan aangepast.  

 

Vierdaagse Opleiding van opleider Wendy Traa voor Arterre

 

1. voorjaar 2023: Locatie Amersfoort (Nijkerk) en ook via Live Stream te volgen

2. najaar 2023: online waarbij je deels livestream leskrijgt en deels zelfstandig werkt met onine modules

 

Informatie:

Deze vierdaagse opleiding is erop gericht om je de werking te laten ervaren van Yoga Nidra, je te verdiepen in de achtergrond en theorie ervan en natuurlijk te ontdekken hoe je dit op een prettige en passende manier kunt inzetten voor kinderen en tieners. Je krijgt praktische handvatten, een uitgebreide reader en de mogelijkheid om zelf te oefenen en dit terug te koppelen aan de docent.

 

Deze training volgt de basisopbouw van de Yoga Nidra zoals die uit de grote tradities komt. Tegelijkertijd deelt docente Wendy Traa ook deels nieuwe inzichten die komen uit de I Rest Yoga Nidra-vorm, waarin zij is opgeleid door James Reeves,  Richard Miller en Stephanie Lopez. Deze vorm van Yoga Nidra is ontwikkeld door Richard Miller (phd) in de afgelopen dertig jaar en is wetenschappelijk onderbouwd. Daarin neemt het hart een grote plaats in, als ook de eigen inbreng van de kinderen en tieners.

  • Achtergrond en theorie van Yoga Nidra
  • Opbouw en techniek van Yoga Nidra: de vaste opbouw en de variaties daarbinnen
  • Aanpassing op leeftijdsniveau’s
  • Didactiek: belangrijke aanwijzingen die je stimuleren en helpen om de beoefening van Yoga Nidra op een gestructureerde, veilige en leuke manier aan te bieden
  • De werking van het brein bij Yoga Nidra (wetenschappelijk)
  • De speciale rol van het hart bij het vormgeven van de ‘innerlijke oase’ van het kind/ de tiener
  • Stress en de gevolgen daarvan op kinderen en tieners
  • Kennis maken met ondersteunende werkvormen die je kunt toepassen in combinatie met Yoga Nidra
  • Hoe maak je eigen Yoga Nidra’s en welke bronnen zijn er?
  • Welke uitdagingen je tegen kunt komen en hoe je daarmee om kunt gaan

Informatie

Nijkerk -
Wendy Traa

Arterre is KTNO gecertificeerd. Meer informatie en aanmelding:Arterre Nijmegen Opleidingscentrum

De opleidingsdata voor 2023 zijn:

Op Locatie & via Livestream in Voorjaar 2023:

17 februari, 10 maart, 31 maart en 21 april 2023

Geheel Online in Najaar 2023:

7 oktober, 4 november, 25 november en 27 januari 2024