Diepe rust en ontspanning zijn een kado voor ons lijf, brein en gevoelsleven. Door diep te ontspannen kom je terug bij jezelf. Bij je eigen kracht, behoeften en innerlijkek rust. Ons immuunsysteem heeft baat bij diepe rust, het kan zelfs pas echt op 'aan' gaan als we diep ontspannen. Zou jij graag willen ontdekken en ervaren hoe je dagelijks meer rust, verbinding en vertrouwen kunt ervaren? Meer kalmte? Overzicht? En plezier? Dan is deze training misschien wel helemaal voor jou!
 

Deze training is gebaseerd op IRest Yoga Nidra, ontwikkeld door phd. Richard Miller. Het is een kado voor mensen die echt diep willen ontspannen op een prettige, toegankelijke manier. I Rest Yoga Nidra is een eenvoudige en wetenschappelijke gefundeerde wijze om je lichaam en geest weer in balans te krijgen.

Het mooie aan I Rest is dat het je innerlijke welzijn vergroot met gevoelens van ontspanning, verbinding en geluk. Daardoor ontspan je beter, sneller en dieper. En dat draagt bij aan je gezondheid, weerbaarheid en levensgeluk!

Door de speciale I Rest- methode kun je negatieve emoties, spierspanningen en gedachten makkelijker loslaten en je weer opladen voor de week. Het kalmeert het zenuwstelsel op diepgaande wijze en het helpt je om veerkracht te ontwikkelen, zodat je op een makkelijkere, lichtere manier om kunt gaan met de stress van het dagelijks leven. 

 

Hoe ziet een I Rest-les eruit?

Een I Rest Yoga Nidra groepsles bestaat uit een lichte opwarming waarbij we ontspannende yoga-houdingen doen. Daarna volgt een lange, liggende ontspanning, waarbij je warm wordt toegedekt en je stapje voor stapje je lichaam en je denken tot ontspanning brengt, bijvoorbeeld door een uitgebreide lichaaamsscan, zoals die ook in de mindfulness wordt beoefend.

Daarnaast ontdekk en ontwikkel je een 'bron' van innerlijke, positieve beelden en gevoelens waar je altijd naar terug kunt keren en die energie geven in het dagelijks leven. Dit lijkt op de methodiek 'hartenkracht' van het Lieve Woorden Doosje voor kinderen. Dit is een les 'hartenkracht' voor volwassenen! Je boort als het ware je eigen bron aan van diepe rust: met herinneringen aan vakanties, droom- of wensbeelden creeeër je o.a. een plekje waar je altijd naar terug kan in tijden van onrust en stress.

Trainingsinformatie:

Dit is een training voor volwassenen en ouders. Het is erop gericht om je te helpen een ontspannen ouder te zijn, door eerst goed voor jezelf te zorgen. Data en tijdstip volgen nog!

Meer informatie van het ontwikkelinstituut: 

Integrative Restoration informatie

Informatie

Nijkerk -
Wendy Traa