In de korte cursus Surfing the Waves (surfen op de golven) krijg je als ouder op een laagdrempelige en afwisselende manier kennis, ervaring en tips om stress te reguleren en weer ‘grip’ te krijgen op jezelf, je kind en/of de situatie zoals die nu is. Het idee dat je de golven niet kunt veranderen in de zee, maar er wel op kunt leren surfen… is het uitgangspunt van het webinar. Hoe ga je niet kopje onder... en…hoe krabbel je weer op als het je toch even te veel wordt? Hoe neem je weer regie, stel je prioriteiten en zorg je goed voor jezelf zodat je het volhoudt? Wat kan je daarbij helpen? 

Dat doen we op de volgende manieren:

Uitleg over hoe stress ontstaat in je lijf en brein… en wat je daaraan kunt doen door oefeningen in mindset, mindfulness, beweging en adem, maar ook activiteiten die je kunt doen met je kind, manieren om weer ‘regie’ te krijgen en het leven lichter en leuker te maken!

 

We gaan dus ook kijken naar dagindeling, structuur en ritme, zodat je vanuit rust contact kunt maken met je kind en het er allemaal iets makkelijker van kan worden. 

 

Je krijgt aan het einde van de twee webinars oefenmateriaal digitaal, waarmee je thuis met je kind of zelf je stress blijvend kan reguleren. Ook krijg je enkele audio-opnames van de oefeningen opgestuurd. De bedoeling daarvan is dat je de oefeningen ook zelf kunt doen als je wilt! 

 

Je hoeft geen ervaring te hebben met webinars, adem- of ontspanningsoefeningen of mindfulness, het staat open voor iedereen, ongeacht geloof, achtergrond of cultuur.

 

Deelname is gratis, wel vooraf aanmelden bij de PIT Nijkerk. Zie knop 'aanmelden'

Informatie

Nijkerk -
Wendy Traa

De webinars duren van 19.30-20.30

Woensdag 10 februari en maandag 15 februari

Via Zoom. Je krijgt de zoomlink met beveiligde deelname toegestuurd na aanmelding.