IMG_8953

Op je eigen manier en op je eigen tempo: dat is de weg!


Tegenwoordig heeft iedereen een specialisme, heb ik een specialisme? Ja en nee...

Om de hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid van mijn dochters verder te begrijpen en als moeder te kunnen begeleiden, heb ik me in de avonduren hierin verdiept. Inmiddels ben ik ervaringsdeskundige in de begeleiding van dit 'soort' kinderen EN heb ik door opleidingen en cursussen me verder ontwikkelt (zie hieronder), zodat ik ook professioneel in mijn praktijk de juiste snaar kan raken.

Toch krijg ik allerlei 'soorten' kinderen, tieners en ouders in de praktijk en daar ben ik blij om. Want elk kind heeft baat bij een eigen, unieke aanpak. Een kind is niet zijn label, het kind heeft een label. Een label dat zeker handvatten biedt, maar 'onderdeel' is van het hele, gezonde kind. Voor mij zijn echt contact, goed kijken en luisteren essentieel om tot de kern te komen en zo problemen op te lossen.Elke aanpak is dus uniek, want elk kind en elk mens is uniek. Ik loop geen 'protocol' af van een methode, je 'schrijft' als mens je eigen aanpak, samen met mij. 

Ik ga ervan uit dat ieder mens zijn eigen bron van wijsheid, liefde en kracht heeft. Soms heb je hulp nodig om die te ontdekken en je talenten te leren zien en inzetten voor jouw leven en dat van de mensen om je heen. Ook heeft elk mens een 'gezond deel' in zichzelf: dat deel van je psyche waarin positieve ervaringen zijn opgeslagen. Het 'ongezonde' deel is wat zich laat zien om gezien, gehoord en geheeld te worden. Dit zijn de dingen die je lastig vindt, je niet lukken, het is de bundeling 'negatieve' ervaringen die in je lichaam en brein zijn opgeslagen. Vaak nemen we die als leidraad voor ons leven, en vaak onbewust. Je bewust worden van je keuzes en je mogelijkheden is daarbij essentieel. Je kunt altijd kiezen, niet hardvochtig of vanuit 'ego', maar vanuit liefde voor jezelf en/of de ander. 

Mijn werkwijze is altijd oprecht, warm, professioneel en betrokken. Ik verwijs door en werk samen waar dat nodig is. Mijn werkwijze is lichaamsgericht (voelen en bewegen) en creatief. In een traject gebruik ik gesprek, creatieve werkvormen (schrijven, heart-maps, spel en tekenen), mindfulness en heartfulness, beweging (yoga, ademhaling, hartfocus), EFT, systemische werk, en diepe ontspanning. 

Hoe ik zelf tot bloei kwam is misschien mijn grootste 'gereedschapskist' die ik inzet in mij coaching. Als coach is het, in mijn ervaring, het allerbelangrijkste dat je jezelf als intrument inzet. Door jezelf open te stellen voor de ander, echt te luisteren en je intuïtie te laten werken, kom je sneller tot de kern, tot inzicht en bloei. Door zelf door het nodige heen te gaan, dat aan te pakken en te doorgronden, zowel voor mezelf als mijn kinderen, ben ik de 'Kleine Oase Coach' geworden die ik nu ben. Iemand die je begeleidt naar jouw eigen bron van wijsheid, inspiratie, kracht en plezier. Of je nu kind bent, tiener of volwassene.

De kern is misschien wel dit: op je eigen tempo... terug naar je hart gaan om daar stil te worden en te luisteren naar jouw wensen, verlangens en behoeften. Om zo jezelf te leren kennen en in je kracht te komen. Kijk maar eens naar het Slakje op de bloem... Kortom: Wie ben ik en wat heb ik nodig om te bloeien? Daar begeleid ik jou of je kind graag bij!

Neem gerust contact met me op