Mindful Flow Tieneryoga header

Yoga om in balans te zijn


Yoga is voor mij al twintig jaar een 'vriend' waarmee ik in het leven op reis ben. Een hele trouwe vriend ook: het is er altijd als ik het nodig heb, het voedt mij in wie ik ben en het geeft me kracht, energie en moed. Bovenal word ik heel vrolijk van yoga doen en is het inmiddels een manier van leven geworden. Ik sta elke dag op met yoga en vaak ga ik er ook mee naar bed: even in de kindhouding voordat ik onder de wol ga, of een liggende draai of een korte meditatie. Yoga helpt mij me fit te voelen en mijn aandacht bij mezelf te houden. Als hooggevoelig mens is dat belangrijk. Het houdt mij in balans: de balans tussen geven en nemen, binnen en buiten, actie en ontspanning...

Dat ik yoga  al sinds het maken van het Hartenpakket (2012) door mag geven aan kinderen, tieners en volwassenen, vind ik echt een voorrecht. Elke keer als ik zie hoe ze ontspannen uit een droomreis komen, de 'slaap' uit hun ogen wrijven, maar ook groeien in zelfvertrouwen of lichaamsbewustzijn, voel ik me blij. Zo simpel is het. Want als een kind kan groeien en bloeien, zich lekker in zijn eigen lijf voelt, dan is mijn missie geslaagd. 

De groepslessen 

zijn voor mij echt een feestje in de week: ik vind het heerlijk om met kinderen 'op avontuur' te gaan en ze spelenderwijs dingen aan te reiken die ze helpen te ontspannen, te gronden en even de aandacht naar binnen te keren. Voor mij is sfeer belangrijk: de vaak (hoog)gevoelige kinderen/tieners en volwassenen die in mijn les meedoen, merken dat aan de materialen die ik inzet. Verhalen, Wobbels, een op thema-ingericht 'midden' van de zaal, dekentjes, kussens, een fijne geur uit een verstuiver en ondersteunende muziek. Het moet echt een 'kleine oase' in de tijd zijn..., een plek om op te laden, bij jezelf aan te komen. 

Ik zie er ook naar uit om volwassenen de wijsheid en diepgang aan te reiken van de I Rest Yoga Nidra: een bijzonder effectieve, liefdevolle manier van diepe ontspanning. Ik volg sinds twee jaar bijna wekelijks zelf Yoga Nidra lessen van James Reeves en in februari 2019 laat ik me opleiden tot officieel I Rest-trainer door James Reeves in Utrecht. 

Ik ontmoet je graag bij een van mijn groepslessen of in een inviduele yoga-reis!

Wendy

Ontdek Wendy's yogalessen