Het Lieve Woorden Doosje

€ 17,95

In dit hartverwarmende verhaal ontdekt Tom iets dat elk kind zou moeten weten: dat er een doosje is in je hart, een doosje voor fijne dingen, mooie herinneringen en voor alles waar je blij van wordt! Een boek dat vaak wordt ingezet door therapeuten/coaches en leerkrachten om kinderen te begeleiden bij onzekerheid, rouw en verlies en als 'verbindende factor' in gezinnen en klassen. 

Rijk geïllustreerd, groot prentenboek voor alle leeftijden. Met achterin twee pagina's tips en inspiratie over hoe je verder kunt werken met het boek.

 

Nu met GRATIS Hartenpost cadeau erbij! (een prachtige A5 envelop Hartenpost en Vouwdoosje van de eerste originale uitgave van dit prentenboek ; )

Categorie: Boeken & Materialen
Delen:

Tom is verdrietig, hij denkt dat hij geen vrienden heeft. Maar dan ontmoet hij de eigenwijze Jasja en ontdekt Tom iets heel bijzonders... Iets dat hij Jasja ook gunt, als ze ruzie heeft gemaakt op school. Maar heeft Jasja ook zo'n bijzonder 'doosje in haar hart?' Samen gaan ze op avontuur, op reis naar hun hart. 

Het Lieve Woorden Doosje is een bijzonder boek over echte vriendschap, compassie, troost en veerkracht. Een verhaal dat ons herinnert aan de basale kwaliteiten in het leven: liefde en vertrouwen. 

Een verhaal dat je voor altijd bij je draagt.

Een doosje dat altijd bij je blijft!

Het boek en het idee worden veel gebruikt voor het opbouwen van (zelf)vertrouwen, verbondenheid, bij rouw, verlies en scheiding en ook 'gewoon' omdat het een positief, hartverwarmend verhaal is.

"Het Lieve Woorden Doosje geeft een kind meer zelfvertrouwen. Het krijgt iets concreets in handen, waar het naar terug kan grijpen. Dat is heel waardevol! Het kan ook veel verbondenheid en positiviteit geven in een gezin!" Maggy Boenders, kindertherapeut

"Wat een mooi en waardevol boek! Ik ga het zeker gebruiken in mijn praktijk!" Tischa Neve, kinderpysycholoog

Het verhaal over het Lieve Woorden Doosje ontstond in de klas van Wendy Traa, op een regenachtige middag in november...

 

"We zaten in de kring, toen opeens een van de kinderen begon te huilen. Hij dacht dat hij geen vriendjes had.

 

Er viel een stilte die alleen werd verbroken door zijn gehuil. Mijn stem bleef steken. En terwijl ik van alles bedacht, zei een van de kinderen: ‘maar Joris, ik ben toch je vriend?’ En een ander: ‘maar wij voetballen toch altijd samen!’ 

 

Mijn hart maakte een sprongetje. Er volgden meer kinderen: allemaal met lieve woorden voor Joris. 

 

Hij keek glazig naar de groep,  het drong niet echt tot hem door. Dat is niet de bedoeling!, dacht ik.  Deze woorden zijn voor hem, hij moet ze ergens bewaren... Hij keek me met een vragende blik aan. 

Impulsief zei ik: ‘kon je die lieve woorden maar bewaren hè?’ Hij knikte en veegde een traan weg. Toen zei ik: ‘stop ze maar in het doosje, hier, in je hart’ en ik wees op mijn borstkas.’ 

 

En alsof hij nooit anders gedaan had, legde hij zijn hand op zijn hart en zuchtte. Een diepe zucht ging door de klas, niet alleen van hem, alle kinderen leken te ontspannen. 

Blij te worden. 

 

Ze waren direct enthousiast: hadden zij ook zo’n doosje in hun hart?!

Ondertussen tintelde ik van ontroering en blijdschap en ik wist direct: dit is een verhaal. Het is het verhaal dat ik van alle verhalen het liefste wilde vertellen. Het schreef zichzelf: ik hoefde alleen maar mijn pen te volgen...”

Adres

  • Centrum De Kleine Oase is onderdeel van De Open Plek BV. Kamer van Koophandel: 54100011 +31(0)6 202 580 08 info@centrumdekleineoase.nl
Adonia beroepsorganisatie

Recent nieuws

Nieuwsbrief

Wil je Inspiratie- en DoePost ontvangen? Meld je dan hier aan.

223